26.04.2024
Новини Оперативно

Боєприпасів та продовольства в окупанта лише на 3 дні, – Генштаб ЗСУ

Боєприпасів та продовольства у російських окупантів залишилося не більше, ніж на три дні. Така ж ситуація з пальним, – інформують у Генеральному штабі ЗСУ. “Найвеличніша армія” розбігається хто куди та відмовляється виконувати накази військового керівництва.

Російські окупанти мають запаси боєприпасів, пального та продовольства не більше ніж на три дні. Трубопровідне сполучення для забезпечення потреб військ окупантам організувати не вдалося.

В Охтирському районі Сумської області близько 300 окупантів відмовились воювати та залишили район проведення операції.

На тимчасово окупованих територіях Луганської області, зважаючи на великі втрати в живій силі, противник продовжує проводити мобілізацію громадян. Значна частина місцевих не підтримують політику окупантів, не бажають брати до рук зброю та переховується від представників окупаційної влади. Мобілізація проводиться хаотично, люди яких мобілізують ніколи не проходили військової служби.

Підрозділи Повітряних Сил ЗСУ та протиповітряної оборони Сухопутних військ за попередню добу знищили понад 9 повітряних цілей ворога. Це 1 літак, 6 БПЛА та 2 вертольоти, кількість збитих ракет уточнюється.

На Донецькому та Луганському напрямках противник продовжує спроби просунутись та закріпитись, але успіху не має. Українські захисники та захисниці відбили 13 атак ворога та знищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника. Втрати особового складу ворога склали близько 300 осіб.

Перейти до панелі інструментів