26.04.2024
Новини Соціальні проблеми

“Схаменіться і дайте людям адекватні ціни”: у Тернополі візьмуться за спекулянтів на ринку житла. Відео

У Тернополі серйозно візьмуться за спекулянтів на ринку житла. Зокрема, йдеться про оренду квартир у місті. Ціна на неї в останній місяць зросла в рази і переважно це нічим не обґрунтовано, – зазначив у своєму зверненні міський голова Сергій Надал. 

“Останнім часом отримуємо багато скарг на те, що у Тернополі власники квартир штучно у рази підвищують орендну плату. Вважаю, що це не правильно, на людській біді наживатися не можна. Це можна прирівняти до мародерства. Ціни необ’єктивно завищують не лише для евакуйованих із зон бойових дій людей, а й для місцевих, які вимушені орендувати житло.

Тому прошу схаменіться і дайте людям нормальні адекватні ціни!”, – каже міський голова.

Також закликає тих, хто знає про випадки штучного завищення цін, звертатися на гарячу лінію: 0800-501-007. Будуть організовувати спеціальні рейди, де перевірятимуть не лише ціни, а й оформлення угод на оренду та сплату за неї податку.

“Бюро економічної безпеки також запустило свій чат-бот, де збирає таку інформацію. Усі компетентні служби залучатимуться, аби не допустити некоректного підвищення цін”, – каже очільник.

До згаданої роботи долучаться й поліція та податкова. Тож за спекулятивні дії на ринку житла доведеться відповідати, – наголосив начальник поліції Тернопільщини Олександр Богомол.

Перейти до панелі інструментів