Чому японська кухня така популярна

Японська кухня зараз стає все більш популярною, оскільки в Україні полюбляють усе незвичне,
нове та цікаве. А перш ніж замовляти смаколики з Азії на сайті https://te.smaki-maki.com/, варто
зрозуміти, чому саме японська їжа завоювала серця жителів Тернополя.

Особливості японської кухні

Цікаво, що японська їжа вважається культурною спадщиною країни, яка навіть була внесена до
реєстру ЮНЕСКО. Про її популярність говорить також й те, що у всьому світі існує більше сотні
тисяч ресторанів, які пропонують таку їжу – від суші до ролів, салатів, супів, десертів й не тільки.
Популярність японської кухні в основному у тому, що вона, на відміну від інших, менш калорійна,
зосереджена на якості продуктів та їх поживній цінності. Майже усі японські страви, особливо
суші, вважаються корисними, адже містять виключно поживні інгредієнти, які необхідні для
організму, включно з морепродуктами.

А ще варто відзначити велику різноманітність страв, які готують японські кухарі. Навіть супів існує
велика кількість, не говорячи вже про роли, які можуть бути як рибними, так і м’ясними, з
морепродуктами, овочами, фруктами, солодощами й не тільки.

Ще одна причина популярності та особливість, яка є в основному лише у азійських стравах – це
унікальна подача. Досить рідко європейські кухні роблять акцент на зовнішньому вигляді страв. А
от у Азії це вважається дуже важливим. Подача стала справжнім витвором мистецтва, а прийом їжі
– ритуалом. Прийнято не лише споживати корисне, а й насолоджуватись цим.

А ще японська кухня не вимагає знання усього етикету: якщо ви не вмієте користуватись
паличками, які є традиційними для них, просто куштуйте роли руками, адже не це вважається
помилкою й не буде виглядати образливим. Навпаки, більшість представників азійських країн
саме так і їдять сусі, оскільки маленькі шматочки риби та рису не обов’язково підхоплювати
паличками.

Замовити японські страви з доставкою у Смакі-Макі

Ресторан Смакі-Макі пропонує можливість почастувати себе та близьких не тільки за допомогою
суші та ролів, а й безпосередньо іншими стравами, що прийшли з Японії. Серед таких – азійські
супи місо, а також незвичні зелені страви – салати, які так і просяться до столу.

Заклад пропонує можливість куштувати страви з-під ножа, завдяки чому можна бути упевненими у
тому, що усі інгредієнти свіжі та якісні. Окрім того, процес приготування починається лише після
замовлення, а тому страви приїжджають свіжими та гарячими.

А ще у ресторана діє власна кур’єрська доставка, яка протягом 29 хвилин розвозить смаколики
містом. А якщо не встигне – то заклад компенсує запізнення у вигляді бонусних балів, які можна
витратити як знижку на наступні замовлення.

About the author

пиво
trending_flat
Творець легендарного “Жигулівського” народився на Тернопільщині: тепер його спадщину відроджують у Козові

У селищі Козова на Тернопільщині варять пиво, яке тримає в собі історію цілої епохи. Тут народився Альфред фон Вакано - австрійський дворянин, який подарував світу легендарне "Жигулівське" пиво і заснував найбільшу броварню в Росії. Сьогодні в його рідному місті місцевий підприємець Володимир Ярема, засновник "Козівської  ремісничої броварні", відроджує древні пивоварні традиції. Тож розповідаємо, як у Козові повертають автентичний смак Галичини. Австрійський дворянин з Козови, який змінив історію пивоваріння в Росії 12 травня 1846 року в Козові народився Альфред фон Вакано - людина, яка згодом прославила це маленьке містечко на весь світ. Його батько Філіп керував землемірчою експедицією, описував землі Козови, а мати походила з відомого австрійського роду баронів Стедліх. Після повернення до Відня хлопець здобув освіту у Віденській комерційній академії, навіть встиг повоювати в австро-прусській війні 1866 року. У 80-х роках ХІХ століття фон Вакано став першим, хто почав варити […]

пожежа
trending_flat
На Зборівщині виникла пожежа на господарстві

На Тернопільщині виникла пожежа на господарстві. Загорілась господарська будівля. Про це повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Тернопільській області. "1 грудня о 06:18 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про пожежу в селі Грабківці Зборівської територіальної громади. Загоряння виникло в господарській будівлі на площі 16 кв. м. Завдяки злагодженим та професійним діям бійців ДСНС пожежу було оперативно ліквідовано, а будівлю врятовано від повного знищення. З настанням холодів кількість пожеж у житловому секторі та господарських спорудах традиційно зростає. Найчастішими причинами стають порушення правил експлуатації пічного опалення, перевантаження електромережі та необережне поводження з вогнем", - йдеться у повідомленні.

trending_flat
Йому було лише 23. На Щиті повертається доброволець Володимир Демчишин

Йому було лише 23 роки. Він повернувся з-за кордону, аби піти добровольцем на фронт, коли почалось повномасштабне вторгнення росіян. На жаль, життя воїна Володимира Демчишина обірвалось надто рано. Про втрату бійця повідомив очільник Великоберезовицької громади Олег Кохман на своїй сторінці у соцмережах. "Сумна звістка чорною птахою прилетіла у Великогаївську громаду. Кривава війна обірвала життя зовсім юного Володимира Васильовича Демчишина (30.07.2001 р.н) із Великих Гаїв. Йому було лише 23. Володя був одним із тих, хто без вагань став на захист рідної землі. У лави Збройних Сил України хлопець пішов у березні 2024 добровольцем, сумлінно виконував свій обов'язок, обіймаючи посаду старшого стрільця-оператора. Він з тих, хто не знав страху, завжди готовий прикрити побратима і до останнього подиху був вірним присязі. 9 липня 2025 батьки отримали сповіщення, що їх Володя - зник безвісти. Майже 5 місяців болючого очікування тривожили родину та громаду, і […]

Кременецький замок
trending_flat
У Кременці знайшли справу про ката, який урятував цілительку від смерті

У Кременці 1759 року місцевий кат відмовився виконувати вирок суду і втік разом із засудженою. Адвокат з Кременця Віталій Сідоров виявив у архіві справу про звинувачення 34-річної Марцини у чаклунстві. Жінку судили за те, що вона лікувала людей травами без дозволу церкви та тримала вдома наперстянку і полин. Сусіди свідчили, що Марцина лікувала рани незрозумілою маззю, а після її доторку до хворого немовляти дитина одужала. Громада вважала це неприродним. На суді двоє райців запропонували «випробування водою», але суддя Остап Рудзінський відхилив цю пропозицію. Кат Шаркан, відомий своєю суворістю, несподіваної відмовився виконувати вирок. За словами дослідника, коли Марцина сказала: «Я нікого не кривдила. Якщо ви шукаєте винну - знайдіть того, хто вас лякає, а не того, хто лікує», кат поклав на стіл полиновий вузлик. Це означало відмову від виконання вироку. Судді припинили засідання і не оголосили вироку. У документах є запис […]

ДТП
trending_flat
На Зборівщині у страшній аварії загинув молодий чоловік

На Зборівщині сталася аварія з летальними наслідками. У ДТП загинув молодий чоловік, уродженець Луганської області. Про це інформують у пресслужбі тернопільської поліції. "Аварію зі смертельними наслідками зареєстрували слідчі Зборівського відділення поліції 29 листопада о 1:25. Водій Peugeot 405, житель Львова, поблизу села Метенів Зборівської громади збив пішохода. Потерпілий - уродженець Луганської області 1989 року народження. Чоловік знаходився на проїжджій частині дороги, а в результаті отриманих травм - загинув на місці ДТП. За даним фактом слідчі поліції відкрили провадження відповідно до частини 2 статті 286 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні поліції. Нагадаємо, "Терміново" повідомляло, що у моторошній аварії на Кременеччині загинув 15-річний хлопець.

алабай
trending_flat
Прив’язали і покинули. У Чорткові рятують породистого собаку (відео)

У Чорткові волонтери шукають нових господарів для алабая, якого колишні власники залишили на смітнику. Собаку знайшли прив'язаною мотузкою до дерева. Про це розповіла волонтерка Юлія у спільноті «Чортків Безпритульні Тварини». Жінка пояснила, що тварина – самка віком близько п'яти-шести років. «Собаку породи алабай прив'язали мотузкою до дерева на смітнику… Це дівчинка. Вік 5–6 років. Дуже добра і спокійна і лагідна», – написала волонтерка. Собаку стерилізують перед передачею новим господарям. Волонтери готові доставити тварину у Тернопільській та сусідніх областях. Усі, хто хоче допомогти, можуть телефонувати за номером 095 082 22 12.

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025