27.04.2024
Новини

Сьогодні – День військового журналіста України, який запровадили після смерті кременчанина Дмитра Лабуткіна

Сьогодні українці вшановують мужність, героїзм і професійну доблесть військових журналістів, які від перших днів ворожої агресії поруч із військовими у найгарячіших місцях українського спротиву. Цей День з`явився у календарі після трагічної загибелі редактора телебачення телерадіостудії Міністерства оборони України «Бриз» капітана 3-ого рангу Дмитра Лабуткіна, родом з Кременеччини.  

У 2015 році неподалік міста Дебальцеве під час виконання бойового завдання 16 лютого загинув редактор редакції телебачення телерадіостудії Міністерства оборони України «Бриз» капітан 3 рангу Дмитро Лабуткін. До останнього подиху він продовжував фільмування подій, з честю виконавши свій журналістський і військовий обов’язок.

Проте вже з 2019 року цього дня вшановується не лише професійна доблесть медійників у погонах. Колеги вітають і цивільних журналістів, які були поруч із нашими солдатами в найгарячіших місцях спротиву загарбнику, і згадують полеглих, які з початком збройної агресії РФ стали до лав українського війська, аби зупинити окупанта, – зазначають в “Армія Інформ”.

Українські військові журналісти неодноразово довели, що, як і українські солдати, здатні на подвиги й самопожертву в ім’я світлого майбутнього України. І саме вони сьогодні, як і в попередні роки, чинять щоденний опір агресору в умовах зростання гібридних загроз.

27 лютого відбудеться перший турнір з міні-футболу пам’яті Дмитра Лабуткіна. Участь у змаганні візьмуть команди з Кременця, Ланівців, Шумська та Тернополя. Турнір проведуть на базі КОГПА ім. Тараса Шевченка.

Перейти до панелі інструментів