28.03.2024
Анонс Новини

Подано заяву в суд на виконком Тернопільської міськради за підвищення тарифів на проїзд. Люди протестують (фото)

Позовну заяву в суд на виконавчий комітет міської ради подав тернополянин Ростислав Небельський. Чоловік обурений підняттям тарифів на проїзд у громадському транспорті. Про це Ростислав повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.

“Від свого імені, але в інтересах усіх тернополян та гостей Файного я доведу незаконність того, що вже кожен визнав ганебним. Я закликаю Тернопільську міську раду здійснити повернення тарифу, який діяв до 01.11.2018 допоки не буде винесений судовий вердикт. Якщо ж ні – закликаю зберігати квитки: ми виб’ємо все до копійки. Тернопільський окружний адміністративний суд – це твоя зоряна можливість продемонструвати нову якість правосуддя: розглянути справу в як найкоротші строки”, – пише на своїй сторінці Ростислав.

Нагадаємо, що 30 жовтня на виконавчому комітеті депутати Тернопільської міської ради прийняли рішення підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті. Вступило рішення в дію  з 1 листопада. Тому зараз тернополяни оплачують за проїзд у маршрутках – 9 гривень, у тролейбусах – 8. Проте для тих містян, які мають «Соціальну картку тернополянина» проїзд у маршрутках становить – 6 гривень, у тролейбусах – 5.

Читайте також: «Картка тернополянина»: соціальне благо для жителів міста чи база даних для резидентів Російської Федерації?

Багато людей протестують проти такого підняття тарифів, тому запустили флешмоб з хештегом #пішки_на_роботу. Полягає він у тому, що тернополяни не користуються громадським транспортом, а ходять на роботу пішки. Фото, як виглядає флешмоб в дії опублікував у соцмережах Олег Синовець.

Крім того, тернополян закликають прийти на ацію протесту проти підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті. Відбудеться вона у неділю, 4 листопада, на Театральному майдані Тернополя.

Фото – Олег Синовець

Перейти до панелі інструментів