26.04.2024
Новини Соціальні проблеми

На Тернопільщині покарають домашнього тирана. Що загрожує кривднику?

Упродовж тривалого часу потерпає від колишнього чоловіка тернополянка. Правоохоронці неодноразово складали на сімейного кривдника адмінпротоколи за вчинення домашнього насильства. Тепер він відповість за свої дії. Йому загрожує до двох років в’язниці, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільщини. 

Раніше домашньому тирану заборонили контактувати з ексдружиною. Проте заходи адмінвпливу не виправили ситуації. Чоловік й надалі продовжував погрожувати фізичною розправою та принижував жертву.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 53-річна жителька обласного центру із заявою про те, що колишній чоловік погрожує їй фізичною розправою та принижує.

Тому щодо 58-річного кривдника поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до двох років позбавлення волі.

Вже більше двох років у Тернополі працює мобільна група з протидії домашньому насильству. Щодня її працівники здійснюють 5-7 виїздів на такі факти.

Як розповідає начальниця сектору протидії домашньому насиллю Тернопільського районного управління поліції Галина Гуменюк, не уся інформація завжди підтверджується. Проте правоохоронці зобов’язані реагувати та перевіряти усі повідомлення, які їм надходять.

Поліцейські закликають не замовчувати факти домашнього насильства у будь-яких його проявах, а вчасно звертатися за наданням правової допомоги.

 

Перейти до панелі інструментів