27.04.2024
Новини

Тернопільщина за крок до “червоної” зони?

Тернопільщина і ще 9 областей наразі перебувають у “помаранчевій” зоні. Сусідня, Івано-Франківська область – у “червоні”. Якщо кількість хворих на COVID-19 далі зростатиме, можемо приєднатися до сусідів. Адже, як повідомила Світлана Маціпура – завідувач відділу епіддосліджень та профілактики інфекційних захворювань ДУ “ТОЦКПХ МОЗУкраїни”, тижневі показники захворюваності уже побили минулорічні рекорди. 

“Минулого року найбільша кількість випадків захворюваності на COVID-19 була зареєстрована на 42-ому тижні – 4035. За третій тиждень 2022 року зареєстровано 5493 випадків”, – зазначає Світлана Маціпура.

 

Зважаючи на складну епідситуацію, в області у посиленому режимі працюють 43 рейдові групи, які перевірятимуть ковід-сертифікати та дотримання карантинних вимог.

“Поліцейські разом з представниками Держпродслужби та органів місцевого самоврядування й надалі здійснюватимуть перевірки у різних сферах діяльності щодо дотримання працівниками та відвідувачами необхідних вимог протиепідемічної безпеки. Щодня здійснюється понад чотири сотні таких перевірок”, – повідомляють у поліції Тернопільщини.

Нагадаємо, локдаун від сьогодні запровадили у Борщівській громаді.

 

Перейти до панелі інструментів