18.04.2024
Новини

На Тернопільщині прощаються з відомим аграрієм та меценатом

На 72-ому році життя відійшов у вічність відомий на Тернопільщині аграрій та меценат Петро Іванович Пеляк. Про смерть голови фермерського господарства «Вікторія-92» (село Вікторівка) повідомляють у Федерації футболу Тернопільщини. 

“Петро Іванович – це людина, котра без спорту не уявляла свого життя, він власним коштом збудував кілька футбольних майданчиків з штучним покриттям в селах колишнього Козівського району, і не просто збудував, а організував тренувальний процес для маленьких футболістів”, – пишуть у повідомленні та висловлюють співчуття рідним і близьким покійного.

Господарство, яке очолював Петро Іванович одне з найкращих в Україні.

Петро Пеляк народився 15 листопада 1950 року на Козівщині у селі Вікторівка в родині переселенців. Дитячі роки минули також у селі Плотича.

За вагомий вклад в розбудову України та її Збройних Сил відзначений орденами та медалями Президентом України й Всеукраїнськими громадськими організаціями. За заслуги в розбудові духовності України удостоєний кавалера двох орденів Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого III–II ступенів та орденом Святого Архістратига Михаїла II ступеня, а також подячними грамотами від владик і громад. Його прізвище занесене до довідниково-енциклопедичного та біографічного видання «Державні нагороди України. Кавалери та лауреати».

Перейти до панелі інструментів