26.04.2024
Новини Оперативно

За підробку ПЛР-тестів судитимуть чотирьох тернополян

До п’яти років в’язниці кожному загрожує чотирьом тернополянам за підроблення ПЛР-тестів. Фальшиві довідки з негативними результатами виготовляли на замовлення туристичних агенцій, візових центрів та окремих громадян. Продавали підробки за ціною від 100 до 500 грн., – повідомляють в пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

“Розслідуванням встановлено, що тернополяни на замовлення туристичних агенцій, візових центрів та окремих громадян із різних областей України виготовляли фальшиві довідки про результати негативних ПЛР-тестів. Коштували такі «документи» без проведення будь-яких медичних обстежень від 100 до 500 гривень.

Загалом, за допомогою спеціального обладнання зловмисники надрукували понад 150 фіктивних документів із зазначенням у них даних окремих медичних закладів.
Під процесуальним керівництвом прокурорів слідчі поліції завершили розслідування щодо 4 обвинувачених у виготовленні та збуті підроблених документів, стосовно одного з фігурантів кримінального провадження ще триває слідство”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів