29.03.2024
Новини

Кращі школярі-промовці можуть отримати 2000 доларів

Україні стартував національний відбір VII щорічного наймасштабнішого освітнього заходу для дітей – міжнародного конкурсу учнівських промов «ЗНАЙДИ СВІЙ ГОЛОС».

Конкурс має на меті дати можливість учням стати готовими до життя лідерами, виявити їх потенціал та з допомогою лідерських грантів надихнути втілювати важливі соціальні ініціативи у своїх громадах.

Організатором конкурсу є команда FranklinCovey Education, що понад 30 років є одним із найвідоміших постачальників освітніх програм та ініціаторів трансформаційних процесів у світі.

Учасники змагатимуться в номінаціях «Школа», «Сім’я», «Діти 5-10 років», «Підлітки 11-15 років» та «Підлітки 16-19 років», що оцінюватиметься незалежними фахівцями, а також у номінації «Приз глядацьких симпатій», що відбуватиметься за підсумками громадського голосування. Переможці національного відбору отримають цінні призи та будуть делеговані на міжнародний конкурс, а переможці міжнародного відбору отримають лідерські гранти у розмірі до 2000 USD на реалізацію важливих лідерських ініціатив у своїх громадах.

Щороку в конкурсі беруть участь тисячі дітей із понад 72 країн світу. Україна до цієї події приєднається вдруге.

Торік, вперше отримавши можливість взяти участь в конкурсі, українські номінанти із понад тисячі учасників із 21 країни світу отримали 3 відзнаки: переможець у номінації «Сім’я» та фіналісти у номінаціях «Школа» та «Підліток 10-15 років». Переможець – родина Шкарупіло з Києва, яка презентувала екологічний проєкт «Черв’яки – шлях до очищення землі», отримала 1000 USD на реалізацію своїх ініціатив, а вітав їх з перемогою представник журі, лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

На міжнародному рівні був також високо відзначений проєкт київської школи «Ліко», вихованці котрої відвідували учнів у лікарнях та допомагали їм із навчанням, аби забезпечити безперервність освітнього процесу; а також проєкт підлітка з Івано-Франківська Олександра Гуменюка «#SAVE_TINA», в якому хлопець закликав суспільство активно піклуватися про тварин.

Тоді Шон Кові, всесвітньо відомий експерт з лідерства, письменник та керівник Franklin Covey Education відзначив про Україну: «Just first year participant, and already such a great world impact!» («Всього перший рік участі, а вже такий значний світовий сплив»).

Цьогоріч заявки на участь у конкурсі можна надсилати до 28 лютого 2022 р.

Також зазначимо, що 28 січня відзначаємо другу річницю присутності світового лідера Franklin Covey Education та його програми соціально-емоційного навчання для дітей «Лідер у Мені» в Україні.

Інформаційна довідка:

«Лідер у Мені» є інтелектуальною розробкою з соціально-емоційного навчання від Franklin Covey – освітньої корпорації № 1 у світі з розвитку лідерства у людях та організаціях, що понад 30 років працює в понад 160 країнах світу в корпоративному та державному секторах.

Це освітній продукт для розвитку м’яких навичок у дітей, що розроблений кращими фахівцями Franklin Covey Education на основі системи «7 звичок» доктора Стівена Кові. Програма вже 20 років ефективно діє на міжнародній освітній арені, динамічно поновлюється та перебуває під постійним контролем 30 передових університетів та науково-дослідних інституцій світу. Сьогодні «Лідер у Мені» об’єднує понад 70 країн, 5000 шкіл, 100 000 освітян та мільйони дітей.

Для українських дітей «Лідер у Мені» стала офіційно доступною в 2020 році. Програма рекомендована МОН та ІМЗО. Підписано меморандуми з низкою обласних та міських адміністрацій, а також територіальних громад в Україні. В 2021-2022 навчальному році до «Лідер у Мені» приєдналися близько 50 державних та приватних навчальних закладів України.

Контакти проєкту у Україні: www.leaderinme.org.ua, e-mail info@fceukraine.com, FB Лідер у Мені, тел. +38 (096) 630 50 50

Детальніше ознайомитися з умовами конкурсу можна:

· на сайті організатора: https://www.leaderinme.org/student-speech-contest-2022/

· на сторінці національного партнера у соцмережі Фейсбук «Лідер у Мені»: https://www.facebook.com/leaderinmeukraine/

Контактна особа – координаторка національного відбору Ганна Гаврилів.

Тел.: +38 (067) 340 02 46, e-mail: hhavryliv@gmail.com.

Перейти до панелі інструментів