20.04.2024
Новини Соціальні проблеми

У Тернополі жінка зламала ногу, впавши на слизькому тротуарі. У кого вимагати компенсацію?

Про нещасний випадок повідомляють у Центрі ЕМД Тернопільщини. Жінка послизнулася та зламала ногу внаслідок падіння. А як діяти та отримати компенсацію, якщо травмувалися через неналежно прибраний тротуар чи вулицю розповідають у Міністерстві юстиції.

“18 січня були й вуличні травмування. Так, о 8.38 бригада швидкої виїжджала на вул. Карпенка, до 33-річної пацієнтки. Жінка втратила рівновагу на слизькій дорозі, впала й травмувалася. Із переломом кісток правої гомілки потерпілу, після наданої медичної допомоги, доставлено у лікарню швидкої допомоги”, – зазначають у ЕМД.

Від кого вимагати компенсацію?

Якщо ви упали, йдучи вулицею, необхідно звернутися до місцевої ради з метою отримання інформації про підприємство, у тому числі комунальне, установу чи організацію, відповідальну за утримання тротуару в належному стані на місці падіння та також вчиняти вищезазначені дії.

Відповідачем у даній справі також можуть бути міська рада, до повноважень якої належить забезпечення утримання в належному стані вулиць, у тому числі тротуарів, а також навіть Державне агентство автомобільних доріг України у випадку суміщення дороги державного значення з вулицею міста, залежно від того на чиєму балансі знаходиться дана вулиця.

Особливості звернення до суду щодо відшкодування шкоди

Для звернення до суду з відповідним позовом необхідно зібрати докази, що підтверджують падіння в певному місці та отримання травми, а саме:

  • довідки з лікарні лікувальних закладів, у яких зазначається вид травми, та за яких обставин вона отримана тощо;
  • наявність порушення відповідача у сфері благоустрою: відео- та фотозйомка із зазначенням дати та часу;
  • покази свідків;
  • підтвердження понесених матеріальних втрат: рецепти лікарів, чеки, квитанції з аптек тощо;
  • підтвердження завдання моральної шкоди (за наявності): висновки лікарів, показання свідків щодо тяжкості моральних страждань, рецепти лікарів на придбання спеціальних лікарських засобів для боротьби з депресією, іншими психологічними розладами, що виникли внаслідок отримання травми.
Перейти до панелі інструментів