28.03.2024
Новини

Плата за в’їзд на територію ринку м. Тернополя є незаконною, – рішення суду

Платний  в`їзд на територію ринку є незаконною. Про це свідчить рішення Тернопільського міськрайонного суду.

Мова йде про судову справу №607/12747/21, яку розглядали через інцидент між чоловіком, який заїхав на територію ринку, і його адміністрацією.

“16 липня 2021 року ТОВ «ВІП-МАРКЕТ» стягнув з нього плату у сумі 30грн. за надання послуги «в`їзд на ринок».

Адміністрація ринку вказує на те, що вказана територія є приватною власністю та у разі несплати коштів застосує пристрій обмеження руху для блокування виїзду”, – йдеться у матеріалах суду.

Проте, шлагбаум, який був встановлений при в’їзді на ринок, Тернопільською міською радою не погоджувався, власне як і платний в’їзд, адже територія вказаного ринку є комунальною власністю.

Згідно інформації Державного земельного кадастру про право власності та речові права на земельну ділянку, земельна ділянка кадастровий номер 6110100000:12:001:0023 пл. 0,8, для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури по АДРЕСА_1 перебуває у комунальній власності та на праві постійного користування належить КП «Підприємство матеріально- технічного забезпечення» Тернопільської міської ради. Тому адміністрація ринку не має права встановлювати плату за проїзд.

Тому в`їзд на територію вказаного ринку є вільним та безкоштовним.

Перейти до панелі інструментів