23.04.2024
Новини Соціальні проблеми

Поліцейським Тернопільщини таки підвищать зарплату

Днями у мережі почали поширювати інформацію щодо безстрокової акції протесту поліцейських, які вимагають підвищення зарплати. Уряд вирішив задовільнити їхню вимогу, але не відразу.

Сьогодні зарплата патрульного поліцейського складає від 10 до 14 тисяч гривень. Проте уже з цього місяця зарплати правоохоронцям Тернопільщини, як і усієї України, поступово зростуть.

Це стосується також спецпризначенців і правоохоронців, які служать в зоні операції ОС.

У квітні 2022 року планується наступне зростання зарплати, але ні його суми, ні тих, кого воно стосуватиметься, не уточнили.

«Я розумію невдоволення поліцейських. Однозначно зарплата повинна бути співмірною ризикам. Кожен знає, що питання заробітної плати завжди було чи не найчутливішим для поліцейських. Протягом минулого року ми знаходили можливість покращувати ситуацію з додатковими виплатами: поліцейські отримували матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань, гроші надходили та на оздоровлення. І цю практику ми будемо продовжувати. На так звану 13-ту зарплату грошей не було передбачено. Кошти не були закладені до бюджету-2021. І, незважаючи ні на що, ми маємо приємну новину. Кабінет Міністрів України виділив поліції гроші для поетапного підвищення грошового забезпечення поліцейським з цього місяця. Першу підвищену зарплату вони отримають вже наприкінці січня», – написав голова Національної поліції України Ігор Клименко у Facebook.

Також Ігор Клименко назвав сьогоднішнє підвищення зарплат поліцейським суттєвим навантаженням на бюджет.

Перейти до панелі інструментів