20.04.2024
Новини Скандал

Антимонопольний комітет оштрафував Тернопільводоканал майже на 400 тисяч гривень

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету оштрафувала “Тернопільводоканал” через зловживання монопольним становищем на ринку послуг з приймання та очищення стічних вод.

“КП «Тернопільводоканал» висувало перевізникам, що вивозили спецранспортом від споживачів, не приєднаних до системи централізованого водовідведення, безпідставні вимоги з надання інформації про якісний склад відходів. Підприємство висувало вимоги на підставі ним же розроблених та затверджених виконавчим комітетом Тернопільської міськради правил”, – йдеться у повідомленні Антимонопольного комітету України.

Якщо ці вимоги не виконуються, то КП “Тернопільводоканал” застосовує коефіцієнт, що перевищує плату за послуги, у три рази.

Проте законодавством не передбачено перевізниками обов’язок самостійно визначати якісний склад стічних вод. Тому застосовувати будь-які коефіцієнти при розрахунках плати у комунальному підприємстві не мали права.

“За порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції», що призвело до ущемлення інтересів споживачів, на порушника накладено штраф 389 824 грн та зобов’язано у двомісячний строк з дати отримання рішення припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції,” – написали у АКУ.

Перейти до панелі інструментів