28.03.2024
Новини

Тернопільщина змагається за звання “Найкрасивіша ялинка Галичини-2022”

24 новорічні деревця із різних населених пунктів Тернопільщини беруть участь у конкурсі “Найкрасивіша ялинка Галичини-2022”. До змагання долучилися райони нашої області за винятком Кременецького, він територіально не є частиною Галичини. Наразі відомі результати відбіркового етапу півдня Тернопільщини. А ось за центральні громади ще є нагода віддати голос, – повідомляють організатори конкурсу. 

Читайте також: Як виглядають ялинки у містах Тернопільщини: фото, відео

ВІДБІРКОВИЙ ЕТАП: Тернопільщина (Центр)

Для того, щоб проголосувати за ялинку, яка Вам подобається, потрібно відкрити і пролистати світлини та під обраною фотографією поставити “Подобається (лайк)”.

Претенденти розміщені в алфавітному порядку:
🔹 Бережани
🔹 Великі Бірки
🔹 Залізці
🔹 Збараж
🔹 Козова
🔹 Настасів (Великоберезовицька ТГ)
🔹 Підволочиськ
🔹 Підгайці
🔹 Скалат
🔹 Теребовля
🔹 Тернопіль.

Голосування триватиме рівно 2 доби (з 08:00 год 2 січня до 08:00 год 4 січня).
До наступного раунду з регіону “Тернопільщина (Центр)” проходять 6 найкращих ялинок, які наберуть не менше 500 голосів (лайків). Проте для ялинок населених пунктів, населення яких становить понад 30 тис. осіб, введені корегуючі коефіцієнти:

🔹 Тернопіль: -22% (0,78).

Це означає, що кількість лайків за ялинку з Тернополя множиться на визначений коефіцієнт і отримане число являється результатом даної ялинки.

РЕЗУЛЬТАТИ ВІДБІРКОВОГО ЕТАПУ: Тернопільщина (Південь)

Завершилось голосування відбіркового етапу, у якому 13 ялинок з південної частини Тернопільської області змагались за право участі в основній частині конкурсу.

За підсумками голосування, що тривало 2 доби, відібрано наразі 5 з 6 найкращих ялинок, які набрали необхідну кількість балів і пройшли до наступного раунду:
1️⃣ м. Заліщики – 2047;
2️⃣ м. Чортків – 2015;
3️⃣ м. Хоростків – 985;
4️⃣ м. Бучач – 733;
5️⃣ м. Борщів – 565.

Ще одна ялинка виконала одну з двох умов, а саме увійшла до шістки найкращих, проте не набрала необхідних 500 голосів. Тож прохід ялинки із Копичинців до наступного раунду тепер залежатиме від результатів ялинок в центральній частині області:
6️⃣ м. Копичинці – 461.

Загалом у цьому голосуванні за всі ялинки було віддано 8418 голосів.

«Найкрасивіша ялинка Галичини – 2022». ПРАВИЛА КОНКУРСУ у запитаннях-відповідях.

1️⃣ Хто організатор і яка мета конкурсу?

Організатором конкурсу є адміністрація facebook-сторінки Tvereza.UA. Мета полягає у висвітленні святкової атмосфери та популяризації територіальних громад.

2️⃣ Коли відбуватиметься?

Конкурс триватиме півтора місяця: стартує 26 грудня 2021 року і завершується 12 лютого 2022 року.
🔹 Кваліфікація: з 26 по 31 грудня 2021 року;
🔹 Перший груповий етап: з 1 по 18 січня 2022 року;
🔹 Другий груповий етап: з 17 по 26 січня 2022 року;
🔹 1/8 фіналу: з 25 січня по 3 лютого 2022 року;
🔹 1/4 фіналу: з 2 по 7 лютого 2022 року;
🔹 Півфінали: з 6 по 9 лютого 2022 року;
🔹 Фінал: з 10 по 12 лютого 2022 року.

3️⃣ Які ялинки беруть участь?

Участь у конкурсі можуть брати головні ялинки усіх територіальних громад Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської (крім Кременецького району) областей, фото яких були нам надіслані чи зроблені адміністрацією сторінки самостійно. Від однієї територіальної громади дозволяється максимум дві ялинки, при умові, що вони будуть з різних населених пунктів.

4️⃣ Який формат конкурсу?

Конкурс проводиться шляхом голосування у декілька етапів. Спочатку йде відбірковий етап (кваліфікація), за результатами якого має бути відібрано 64 найкрасивіші ялинки: 32 з Львівщини, 20 з Прикарпаття і 12 з Тернопільщини. Такий розподіл визначено відповідно до співвідношення населення кожної області.

Далі, згідно результатів кваліфікації, всі учасники основного раунду поділяються на 16 груп по 4 ялинки у кожній, при тому, щоб в одній групі було не більше двох представників однієї області. Опісля шляхом голосування визначаються по дві кращі ялинки у кожній групі, які проходять до наступного етапу, де буде сформовано 8 груп по 4 ялинки. Таким же чином двоє кращих з кожної групи виходять у плей-оф (1/8 фіналу).

На цій стадії 16 учасників розподіляються на 8 пар. Шляхом голосування визначаються переможці у кожній парі, які проходять до 1/4 фіналу, де знову відбуваються голосування і так аж до фіналу.

5️⃣ Яким чином можна голосувати?

Кожного дня о 10:00 год на сторінці Tvereza.UA виставлятимуться на голосування світлини ялинок. Щоб голос був зарахований, потрібно відкрити фотографію ялинки, яка Вам більше до вподоби і під нею поставити “Подобається (лайк)”.
Даний допис можна буде поширювати без обмежень на інші сторінки та групи, проте до уваги братимуться виключно лайки під світлиною конкретної ялинки.

6️⃣ Скільки часу триватиме голосування в одній групі або парі?

Одне голосування триває рівно 48 годин (2 доби). Це стосується усіх етапів конкурсу (кваліфікація, групові раунди та плеф-оф).

7️⃣ Як визначається результат у кожному голосуванні?
Кількість голосів за ялинку дорівнює кількості лайків під її світлиною, поставлених протягом 48 годин.

Проте для ялинок населених пунктів, населення яких становить понад 30 тис. осіб, введені корегуючі коефіцієнти. Це зроблено для того, щоб вирівняти шанси усіх учасників і знівелювати фактор чисельної переваги великих міст.

Перейти до панелі інструментів