28.03.2024
Новини Оперативно

Володимир Шматько: “Я незадоволений роботою комунальників протягом останніх днів”

Про те, що незадоволений роботою комунальників, міський голова Чорткова Володимир Шматько повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку. З цієї причини він провів нараду із керівниками комунальних підприємств, водіями снігоприбиральної техніки та двірниками. 

“Я кардинально незадоволений роботою комунальних служб протягом останніх днів. Адже, хоч сніжити і перестало, чимало вулиць досі погано прочищені або не прочищені зовсім”, – зазначає Володимир Шматько.

Під час наради очільник закцентував на наступному:

✅кожна одиниця снігоприбиральної техніки повинна бути закріплена за певною територією і має обслуговувати виключно її;
✅повинна бути персональна відповідальність водія снігоприбиральної техніки за виконання роботи на своїй закріпленій території;
✅найближчими днями на всій снігоприбиральній техніці встановлять GPS-трекери, завдяки яким можна буде відстежувати, де і коли працював трактор;
✅у дні, коли спостерігаються складні погодні умови (сніг, хуртовини), двірники повинні працювати понаднормово, за це їм виплачуватимуть премії;
✅особливу увагу двірникам слід приділяти тротуарам, де сконцентрований найбільший потік людей.

 

Підприємцям, які працюють у межах Чортківської громади,  нагадують, що вони зобов’язані своєчасно прибирати прилеглу територію входів до будівель та споруд від снігу та льоду, забезпечуючи безпеку пересування перехожих.

Також зазначають, що у багатоквартирних будинках, де створене ОСББ, жителі самотужки зобов’язані прибирати прибудинкову територію або ж наймати для цього підрядника. Як варіант – можна укласти договір із КП «Чортків дім», яке обслуговуватиме ОСББ.

Водіїв просять паркувати авто тільки в дозволених місцях, а також не залишати машини на узбіччях доріг. Адже це перешкоджає снігоприбиральній техніці належним чином розчистити вулиці.

Перейти до панелі інструментів