29.03.2024
Економіка та фінанси Новини

Бюджет Тернопільської області на наступний рік понад 1 млрд грн

Бюджет Тернопільської області на наступний, 2022 рік, складе пона 1 млрд грн. Таке рішення прийняли на засіданні сесії Тернопільської обласної ради. «За» проголосували 55 депутатів, – повідомляють у Тернопільській облдержадміністрації. 

«Сьогодні Тернопільщина отримала бюджет на 2022 рік. Ми бачимо як змінюється країна, як змінюється область. Якщо говорити в числах, то на наступний рік ми маємо власних доходів більше як на 1 млрд грн. Ці кошти будуть використані на виплату заробітних плат, оплату енергоносіїв, а також на утримання закладів комунальної власності», – зазначив голова ОДА Володимир Труш.

Збільшено обсяг коштів на ремонт доріг місцевого значення, у порівнянні з минулим роком.

«Зростають доходи, і якщо цьогоріч вони складали 804 млн грн, то на наступний рік ми запропонували до затвердження 1 млрд і майже 9 млн грн. У показника бюджету 2022 року ми проіндексували заробітну платну, всім без виключення, на 8,4 %. Додатково спрямовано 93 млн грн на енергоносії. На ремонт доріг місцевого значення передбачено 645 млн грн», – каже директор департаменту фінансів ОДА Степан Скибиляк.

Перейти до панелі інструментів