18.04.2024
Новини

Римські канікули скасовуються: Італія заборонила в’їзд українцям

Українці, які запланували новорічну чи різдвяну подорож до Італії,  змушені відмовитися від своїх планів. Від сьогодні, 16 грудня, Італія заборонила в’їзд українцям, навіть вакцинованим.

“Відповідно до оновлених правил перетину кордону з Італійською Республікою, у зв’язку із пандемією Covid-19, Україну з 16 грудня 2021 року віднесено до переліку країн списку Е, що передбачає заборону на необов’язкові поїздки громадян України, у тому числі з метою туризму”, – повідомляє ВВС з посиланням на консульську службу України.

Виняток становлять громадяни України, які мають посвідку на проживання в Італії, або ті громадяни, хто в’їжджає в Італію на роботу, навчання, лікування або має абсолютну необхідність. Заборона діятиме до 31 січня 2021 року.

Додаткові клопоти виникнуть й тих, хто збирається до Польщі.

“З 15 грудня, 00:00 годин, особи, які в’їжджають до цієї країни з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України), при перетині кордону мають надати результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 ГОДИНИ до перетину кордону. Вимога тесту стосується навіть повністю вакцинованих громадян”, – інформують у державній митній службі України.

Перейти до панелі інструментів