28.03.2024
Новини Скандал

Біля Тернополя планують розташувати підрозділи тероборони, мешканці проти

Підрозділи територіальної оборони хочуть розташувати у с. Великий Глибочок, що біля Тернополя. Цього вимагає новий закон “Про основи національного спротиву”, який вступає в дію з першого січня. Проте місцеві мешканці проти такого задуму. 

Необхідність створення підрозділу тероборони поблизу обласного центру обґрунтував у своєму коментарі голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог.

Розміщення розділів тероборони вимагає закон

“Днями, у селі Великий Глибочок, що неподалік Тернополя, відбулися збори громад щодо питання розміщення у приміщеннях колишньої районної лікарні підрозділів тероборони. У мешканців села виникли питання щодо даної ситуації.

Хочу зазначити, що на сьогодні підрозділи територіальної оборони мають розмістити в кожному районі області й поблизу обласного центру. Цього вимагає закон “Про основи національного спротиву”, який вступає в дію з першого січня.

До того ж, це додаткові надходження у місцевий бюджет близько 2 млн грн на рік плюс ремонт даних приміщень. У приміщеннях розмістили б 120 бійців. Військові могли б зайняти тільки два приміщення цього комплексу і також гаражі, які будуть використовуватись для зберігання техніки.

Перше приміщення буде використовуватися для бригади територіальної оборони і для командного штабу батальйону. Іншу будівлю, яка знаходиться на території – це так звана панська садиба, теж планують використовувати для особового складу бригади і батальйону територіальної оборони”.

Однією з причин чому люди проти розташування підрозділу, сусідство до споруд дитячого садка. Кажуть, що переживають за безпеку дітей.

На сьогодні із 353 мешканців села, які голосували, 344 висловилися проти розміщення підрозділу тероборони. Опитування ще триває.

344 мешканці Великого Глибочка уже висловилися проти

Загалом у Великому Глибочку мешкає понад 2 тис людей. Стверджують, що приміщення колишньої поліклініки хотіли використати для молоді.

Голова Білецької громади Дмитро Малик повідомив журналістам, що бюджет громади 55 млн на рік. Формування військових частин тут дало б додаткові надходження. Заразом й відремонтували б приміщення.

Зустріч з мешканцями Великого Глибочка тривала майже три години.

  • Я розчарований ставленням до військових на восьмому році війни, – сказав журналістам після зустрічі виконувач обов’язків командира 105-ої бригади територіальної оборони Євген Фоменко.

 

 

Перейти до панелі інструментів