19.04.2024
Новини

Кременчани проти підвищення тарифів на воду, звертатимуться до Президента

У Кременці мешканці обурюються підвищенням тарифів на водопостачання, яке анонсували нещодавно. Люди звертаються до міського голови, аби у міській раді переглянули це рішення. У випадку відсутності реакції, зазначають, що звертатимуться навіть до Президента. 

“Думаємо, ви всі чули, що має бути значне підвищення цін на водопостачання та водовідведення. Проаналізувавши ціни на ці послуги в інших містах України, ми зробили висновки, що в нашому місті тарифи вже надто завищені. Пропонуємо підтримати і нас, і мешканців інших будинків вул. Петлюри та підписати звернення до міського голови, його заступника, директора “Міськводгоспу” , а також до депутата, який є закріпленим за вашою вулицею. Звернення додаємо для ознайомлення (Підписані документи потрібно подати і зареєструвати до 17.12.2021 в міську раду)”, – пише Надія Дискантюк.

Текст звернення додають.

Звернення

Ми, жителі будинку №20 вул. С. Петлюри м. Кременця, звертаємось до Вас з приводу повідомлення про введення нових тарифів на водопостачання та водовідведення з 1 січня 2022 року. Заявляємо, що ми обурені і категорично проти значного підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Зокрема, з 1 січня 2022 року тариф на централізоване водопостачання планується збільшити з 19,54 грн./м3 до 34, 07 грн./м3 (на 14,53 грн/м3, що становить 74,36% ), а за централізоване водовідведення – з 14,57 грн./м3 до 20,54 грн./м3 (на 5,97 грн./м3, що становить 40,97%). Для порівняння, «Дубноводоканал» поінформував своїх споживачів про намір здійснити корегування тарифів на послуги в наступних розмірах (з урахуванням ПДВ): централізоване водопостачання – до 16,57 грн./м3 (зростання на 1,41 грн./м3 або на 9,3%), а за централізоване водовідведення – до 17,78 грн./м3 (зростання на 1,58 грн./м3 або на 9,7%). Виконавчий комітет міської ради Чортківського району своїм рішення від 03.12.2021 року встановив тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, які будуть діяти з 01.01.2022 року – 37,3 грн./м3.

До того ж маємо можливість порівняти тарифи на водопостачання та водовідведення у містах: Тернопіль, Луцьк, Київ, Рівне. Приходимо до висновку, що в Кременці такий тариф просто неправомірний.

Планові витрати, які закладаються в тариф, завищені, сумнівні, не обґрунтуванні та потребують аудиторської перевірки і юридичного підтвердження.

Враховуючи розмір пенсій, зарплат, субсидій, кількість безробітних містян, мешканці нашого будинку не зможуть сплачувати такий високий тариф, отже борги за Ваші послуги – гарантовані.
У випадку відсутності реакції на наше звернення, залишаємо за собою право звернутись до Президента України, на урядову «гарячу лінію», в Антимонопольний комітет України, Держпродспоживслужбу та інші органи державної влади, щодо недопустимості підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які призводять не лише до зубожіння жителів міста, а й провокують соціальне загострення ситуації та формування антидержавних настроїв серед населення.

12 грудня 2021 року

Перейти до панелі інструментів