25.04.2024
Новини Освіта

350 майбутніх військових готують на Тернопільщині

Як готують майбутніх військових, показали на Тернопільщині. День відкритих дверей відбувся у Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Сьогодні там навчаються 350 юнаків та дівчат з усієї України. Про це розповів начальник коледжу полковник Вадим Ластовицький. 

Участь у заході взяли близько сотні гостей. Для них провели екскурсію територію навчального закладу. Охочі мали змогу оглянути виставку зброї, переглянути ролики про професії, яких навчають в коледжі, побачити форму, яку використовують під час занять та виробничого навчання.

Курсанти другого та третього курсів продемонстрували вміння володіти стрілецькою зброєю, показали елементи рукопашного бою, мажоретки ансамблю грали дріб на барабанах.
Гості були вражені побаченим, з їх слів краще один раз побачити, як сто разів почути.

Тепер потенційні абітурієнти матимуть час визначитись щодо навчання в професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою. А в разі позитивного рішення, підготуватися до вступних іспитів влітку.

Курсанти коледжу беруть активну участь, а також перемагають в обласних спартакіадах, різноманітних конкурсах, олімпіадах, залучаються до військово-патріотичних заходів, як на місцевому, обласному так і на всеукраїнському рівнях.

Усі забезпечені безоплатним проживанням в гуртожитку, що знаходиться на території навчального закладу, триразовим харчуванням, отримують стипендію. Здобувають спеціальність за державні кошти. Основний акцент робиться на фізичну підготовку, а також військову, яка проходить за стандартами НАТО.

Перейти до панелі інструментів