20.04.2024
Новини

Кременецькі санкарі вирушили з французького гірськолижного курорту

Кременецькі спортсмени побували на одному із найпопулярніших гірськолижних курортів світу – французькому Ла Плані. Там санкарі не відпочивали, а брали участь у другому етапі розіграшу Кубка світу серед юніорів з санного спорту. Збірну України представили 14 спортсменів, серед яких семеро кременчан: Наталія Хитренко, Вікторія Коваль, Максим Панчук, Антон Шевчук, Вадим Швед, Ольга Гурник, Дарина Федорчук.

Як повідомила “Терміново” тренер кременецьких санкарів Світлана Кравчук, далі спортсмени вирушають на наступний етап Кубку до Австрії, згодом – до Німеччини.

Читайте також: Тернопільські Карпати: де тренуються кременецькі лижники. Відео

“4 грудня закінчився другий етап розіграшу Кубка світу серед юніорів з санного спорту, який проходив в містечку Ла Плань (Франція). Більшість учасників цього складу вперше в житті брала участь в змаганнях такого рівня. Але маємо певні успіхи.

Також висловлюємо подяку тренерському складу команди: Жидковій Світлані, Кравчук Світлані, Жукову Олексію, Жукову Дмитру, які на чолі зі старшим тренером юніорської збірної команди України Іваном Баїком змогли переконати юних спортсменів, що вони варті ще більш яскравих успіхів і досягнень! Маємо впевненість, шо юніорський санний спорт в Україні має дуже потужну зміну і підтримку для національної команди!”, – наголошують у Федерації санного спорту України.

Довідка:

Ла Плань – гірськолижний курорт, що знаходиться у французькому регіоні Савойя і розташований на висоті 1250-3250 метрів над рівнем моря. 70% трас знаходяться на висоті понад 2000 метрів. Приймає близько 2,5 мільйона чоловік щосезону, найбільш відвідуваний гірськолижний курорт у світі. Перша частина курорту, “Plagne Centre” (1910 м), була відкрита в грудні 1961 року.

Територія має траси всіх рівнів – 19 чорних, 34 червоних, 74 синіх та 9 зелених. Також на території є 2 обладнані льодовики, сноупарк, 3 бордкроси, 2 тематичні траси, траса для катання на санках. Курорти обслуговуються 77 підйомниками та канатною дорогою Вануаз Експрес.

Перейти до панелі інструментів