16.04.2024
Інтерв’ю Новини Файні люди

“Зірка телебачення” – кременчанка розповіла журналістам, як живе у Китаї. Відео

“Зірка на китайському TV”, – так сама про себе жартує кременчанка Світлана Дзюма. Проте, якщо серйозно, то молода жінка таки була зіркою танцю. Саме мистецтво 8 років тому привело її у Китай та допомогло познайомитися із чоловіком Чан Гуо Чіном, який в Україні прийняв хрещення як Володимир. Нещодавно про життя українки в Китаї місцеве телебачення зняло сюжет. Про Світлану журналісти дізналися з її кулінарного блогу, який набирає все більшої популярності. 

До мене написали з китайського телебачення

  • Вагалась, але спробувала, – каже Світлана. Зйомки тривали чотири дні, зранку до півночі… Але результат сподобався. Шкода, що немає українських субтитрів, але в майбутньому обов’язково будуть. До мене написали з китайського телебачення (побачили мої відео у тік-ток, де я готую китайську їжу), їм стало цікаво та вирішили зняти невеличке відео про українку, котра стала дружиною китайця.

Уже 8 років Світлана живе у Китаї. За цей час вона зустріла своє кохання Чан Гуо Чіна, якого вдома жартома називає Джейсоном. Молоді люди одружилися та виховують двох діток: сина Михайлика і доцю Іванку. Під час одного з приїздів в Україну молодята повінчалися в кременецькому соборі Преображення.

Зараз сім’я живе у місті Вейфан. Це велике місто з населенням понад 9 млн мешканців. Там кременчанка реалізовує себе не лише як дружина та мама. Саме тому й привернула до себе увагу журналістів.

Читайте також: Кременчанин покинув роботу в шоу-бізнесі, виїхав у США, відкрив радіостанцію та ІТ-фірму

 

  • У відео розповідаю про своє життя в Китаї, про те, де навчилась готувати китайську їжу, про нашу сім’ю та інше. Звісно був і найболючіший момент. Момент спілкування з мамою. Але знаю, що тато бачить і пишається (батько Світлани, Володимир Дзюма, відійшов у вічність цього року – авт.).

Мої китайські родичі люблять борщ і деруни

  • Ти готувати в свекрухи переважно вчилася чи сама? Свекруху щось українське готувати навчила?
  • Сама вчилась. Вона лише навчила крутити китайські вареники та деякі страви з борошна. Решта відео, книги та чоловік підказував. З українського нічого не навчила, але готувала для них. Дуже сподобався борщ, деруни, картопля тушена. Навіть просять приготувати, коли до них приїжджаю.
  • Що ще до вподоби Твоїй родині з нашої кухні?
  • Чоловік обожнює чорний хліб наш, знайшов у місті магазин схожий до європейських продуктів і часто купує. Бо в Китаї хліб солодкуватий. А наш – запашний. Інколи сама випікаю. Але з двома дітьми ну дуже складно щось зробити. Одне хоче млинці, друге – вареники.

Найголовніше в житті – це родина, взаєморозуміння, гармонія і сім’ї, – вважає Світлана. І власним прикладом доводить це кожного дня та надихає інших.

Перейти до панелі інструментів