26.04.2024
Новини

“Нормальний туалет європейського зразка”: чортківці висловились про модульну громадську вбиральню

Чортківська міська рада відзвітувала, що за 11 місяців після встановлення модульної громадської вбиральні у Чорткові нею скористалося майже 6 з половиною тисяч людей.

“За 11 місяців поточного року послугами громадської вбиральні, що по вул. Шевченка (біля військкомату), скористалося 6 463 людини. Нагадаймо, що одноразове користування вартує 5 гривень. Відтак, станом на 1 грудня за послуги громадської вбиральні мешканці та гості міста сплатили 32 315 гривень”, – йдеться у повідомленні.

У вбиральні є елементи, пристосовані для людей з інвалідністю, батьків з дітьми. Зокрема, туалет, умивальник, пісуар, електросушка, пеленальний столик.

Розрахуватись за послугу поки можна лише паперовими грішми, але скоро додадуть можливість оплати монетами та безготівковим розрахунком.

У коментарях, як завжди, були задоволені і незадоволені.

“Не знаю, кому як, бо є тут всякі премудрі писаки, але як не крути, дійсно стоїть нормальний платний туалет європейського зразка та ще й з пеленальним столиком і т д або повний фарш – самому доводилося користуватися і це дійсно зручно. І ще у вищезгаданих коментарях було б доречно ще поставити в кількох місцях, в т. ч. на автовокзалі і залізничному вокзалі, в районі ринку та в інших таких багатолюдних місцях. Бо, наприклад, в Польщі такі платні вбиральні – це норма, а нашим деяким людям не завадило навчитися і культури…”, – написав Дмитро Гаврилюк.

Цікаво, що міський голова особисто відповідав на коментарі під дописом.

Богдан Сьомко: “Поставте ще таку на автостанціі,я вже готовий пять гривень заплатити,але зайти в чисту вбиральну”.

Володимир Шматько: “В районі автостації немає центральної каналізації і центрального водогону, тому там буде іншого формату”.

Василь Фортельний написав, що вартість туалета не відповідає його якості. “3000 гривень доходу. Чи це дохід? Чи є чим гордитись?”

На це Шматько відповів: “Його купили і встановили, щоб люди мали можливість скористатись послугою і РУКИ ПОМИТИ після. Це соціальна послуга для людей. Це не бізнес проект”.

Перейти до панелі інструментів