29.03.2024
Новини

У Тернополі вперше нагородили українських воїнів, 20 з них – посмертно

У Тернополі з нагоди прийдешніх Дня Збройних Сил України та міжнародного Дня Волонтера відбулася урочиста церемонія нагородження вищою громадською бойовою нагородою – орденом «Сталевий хрест непереможних».

Захід у Тернополі відбувся вперше. До цього він відбувався лише в Києві. Ініціаторами нагороди є учасники бойових дій та добровольці.

Координатором заходу був полковник Вадим Ластовицький. “Нашим Збройним силам потрібно бути не вдома з родинами, а на сході України. 58 номінантів з 14-го року і по сьогоднішній час віддають всього себе на захист нашої держави”.

Церемонія розпочалась з державного гімну та хвилини мовчання у пам’ять загиблих героїв.

Було нагороджено 58 українських воїнів та волонтерів, з них 20 – посмертно. Нагороди отримали родини загиблих Героїв. Сам орден виготовлений з міцної сталі, що символізує міць військових.

Метою створення цієї нагороди було відзначити подвиги бійців, які втратили здоров’я та бойових побратимів.

Привітальне слово також сказали міський голова Тернополя Сергій Надал та керівник секретаріату Тернопільської державної обласної ради Олексій Кайда , які подякували воїнам за те, що вони захистили Україну та усю Європу.

“Кров пролилася немарно”

Усі присутні низько склонили голову перед бійцями та родинами загиблих воїнів.

Під час заходу відбулася прем’єра кліпу “Курсанти” на пісню Христини Панасюк, яка з 2014 року дала понад 400 концертів в зоні ведення бойових дій, на полігонах та у військових шпиталях.

Про цей відеокліп ми вже раніше розповідали. Він має національно-патріотичне спрямування: про військовий вишкіл, патріотизм та любов до України. У кліпі також знялися дівчата, які навчаються захищати Батьківщину. Він знімався у Збаражі.

Також Христина Панасюк виконала іншу свою пісню.

 

 

Перейти до панелі інструментів