19.04.2024
Культура Новини Файні люди

Колишньому міському голові Кременця вручили церковний орден. Відео

Особливою нагородою відзначили колишнього міського голову Кременця Леоніда Кічатого. Нині він – директор Державного історико-культурного заповідника у м. Дубно (Рівненська обл.). Як каже керівник, ця нагорода не лише його заслуга, а й усього колективу.

Учора, 1 грудня, Державний історико-культурний заповідник м. Дубно завітав архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Архіпастир подякував за тепле прийняття та привітав Леоніда Кічатого з 50-річчям. З благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженійшого Митрополита Епіфанія, архієрей вручив Леоніду Святославовичу Орден святого Миколая Чудотворця.

“Якби князі Острозькі нині завітали в Дубенський замок, щоб побачити свої володіння, то потиснули б руку Леоніду Кічатому і подякували б йому за порядок та турботу. Адже неозброєним оком видно, що з кожним роком заповідник розвивається і стає ще кращим. Звісно, що усе це завдяки працівникам замку та його керівнику, які воістину любить заповідник, українську культуру і все, що з нею пов’язано.

Леоніда Кічатого тут люблять і поважають, як директора та людину. За роки його праці замок значно оновився та стає привабливим не лише для українських туристів, а й закордонних”, – пише про керівника “Знай більше”.

Нагадаємо, міським головою Кременця Леонід Кічатий був у 2006-2010 роках. Уже 10 років він очолює колектив Дубенського заповідника. Цього року з керівником продовжили контракт ще на п`ять років, тож він керуватиме установою щонайменше до 2026 року.

Перейти до панелі інструментів