25.04.2024
Новини

З будівельного майданчика Палацу спорту викрали арматури на 3,7 млн грн

У Тернополі судитимуть чотирьо осіб, які викрали арматуру вартістю 3,7 млн гривень з будівельного майданчика Палацу спорту у Тернополі. Про це інформує  Тернопільська обласна прокуратура.

До суду був скерований обвинувальний акт стосовно крадіжки (ч. 5 ст. 185 ККУ).

“За версією слідства, 4 місцевих жителів у березні-квітні 2021 року викрали будівельну арматуру загальною вагою понад 130 т вартістю 3,7 млн грн з території будівельного майданчика зі спорудження Палацу спорту на просп. Злуки. Користуючись тим, що будівництво певний час не велося через відсутність фінансування, крадії проникали на територію будмайданчика, видаючи себе за працівників підрядної організації”, – йдеться у повідомленні.

Вони вивозили будматеріали за допомогою вантажівок і техніки і спродували товар за низькими цінами у сусідній області.

Розгляд кримінального провадження здійснюватиметься Тернопільським міськрайонним судом.

Також при будівництві Палацу спорту було виявлене ще одне правопорушення. Його скоїв директор підприємства з Київської області, який завищив вартість фактично виконаних робіт за 2019 рік. Незаконні дії керівника товариства завдали збитки державному бюджету на суму понад 2 млн грн.

“Слідством встановлено, що під час виконання робіт з будівництва Палацу спорту, відповідно договору між комунальним підприємством Тернопільської міської ради «Тернопільський міський стадіон» та київським товариством, його директор заволодів чужим майном, завищивши вартість фактично виконаних робіт за 2019 рік”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Перейти до панелі інструментів