29.03.2024
Економіка та фінанси Корисне Новини

“Хороші ідеї лежать на поверхні” – у Кременці зведуть бізнес з інвестиціями

Закинута ферма, господарство, земельна ділянка, обладнання, що не працює на повну потужність, може і повинно приносити прибуток, давати робочі місця. У цьому переконані ініціатор створення “Кременецького інвестиційного каталогу” Мирослав Куза та спеціаліст проєкту з комунікації Сергій Синюк, які уже реалізовують задум.

Сьогодні відбулася прес-конференція команди проєкту “Кременецький інвестиційний каталог” і представників органів влади, служб та фондів, котрі дотичні до цього проєкту. “Ініціатива “Кременецький інвестиційний каталог” реалізується громадською організацією “Кременецький центр підтримки бізнесу та розвитку громад” в межах Школи організацій із розвитку підприємництва, що впроваджується CIVITTA та Фондом Східна Європа за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Закинуте підприємство може бути цікавим для інвестора

  • “Каталог” – це інструмент, який допоможе у потрібному місці і у потрібний час зустрітися потенційним підприємцям та інвесторам, забезпечить їхню комунікацію, – каже Сергій Синюк. – Зараз ми поширюємо заклики подавати до каталогу об’єкти, котрі є у власності мешканців Кременеччини. Важливо, що включення до каталогу безкоштовне. Основне наше завдання – показати найкраще, найцікавіше та найпривабливіше, нічого не упустивши. Часто інформація про хороші наміри та проєкти губиться, якщо вона не структурована.

Інформація про перші заходи проєкту “Кременецький інвестиційний каталог” викликала неабияке зацікавлення у активних жителів Кременецької громади. І це закономірно, адже завдяки інвестиційним проєктам виникають нові виробництва та сектори послуг, створюються нові робочі місця із гідною оплатою праці, поліпшується якість життя.

Створення “Кременецького інвестиційного каталогу” викликало інтерес у громаді

Ініціатори створення Каталогу зазначають, що одним із основних вигодоотримувачів проєкту є Кременецька громада. Відтак у рамках проєкту налагоджується тісна співпраця. Сьогодні участь у заході узяв міський голова Андрій Смаглюк та начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та комунальної власності Алла Стецюк.

  • На сьогодні ми вже маємо інформацію про 25 земельних ділянок, що будуть включені до Інвесткаталогу, які знаходяться у комунальній власності Кременецької громади.
    Загалом же підготовчий етап проєкту, який складається із збору інформації, її структуризація наближається до завершення. Серед заходів підготовчого етапу: збір, перевірка інформації про об’єкти для інвестиційного каталогу, розробка логістики. Також зараз триває процес укладання короткотермінових договорів на виконання фото та відеозйомки та створення якісного контенту для інвестиційного каталогу, – розповідають реалізатори проєкту.

Власники інвестиційно привабливих об’єктів ще встигають подати пропозиції

Після формування групи для відео-фотозйомки складуть план-графік зйомок та візьмуться до другого етапу реалізації проєкту.

Власники інвестиційно привабливих об’єктів, що пропонуються до продажу, оренди чи для створення спільного виробництва із вітчизняними чи закордонними бізнес-партнерами, ще встигають до “останнього вагону”. Аби представити свій об’єкт у Каталозі, необхідно звернутися до спеціаліста проєкту з комунікацій Сергій Синюк чи в Кременецький центр підтримки бізнесу та розвитку громад.

Анкету можна скопіювати у текстовий файл, заповнити і надіслати приватним повідомленням комунікаторові проєкту Сергій Синюк (+38-098-797-36-76).

Перейти до панелі інструментів