25.04.2024
Культура Місто Новини

У Кременці відбудеться зустріч з автором українських хітів

Кременчан запрошують на зустріч з відомим поетом-піснярем, автором багатьох хітів Сергієм Лазо. Творчий вечір відбудеться 30 листопада 2021 року о 14.30 у музеї Юліуша Словацького.

“Пісня Сергія Лазо «Ні обіцянок ні пробачень» стала всеукраїнським шлягером. Йому, як поету і композитору, належать такі відомі пісні, як «Ти подобаєшся мені», «Афіни-Київ-Істамбул», «Вперше», «Не йди»…

Серед виконавців творів заслужені й народні артисти України Василь Зінкевич, Таїсія Повалій, Віктор Павлик, О. Пекун, І. Бердей, Ірина Сказіна, дует Інеса Братущик та Орест Хома, Н. Сумська, Гайтана, гурти «Світязь», «Менсаунд», «С. К.А.Й» та інші. Його пісні відомі за кордоном.

Творчий доробок С. Лазо доповнюють музичні твори, в яких він не тільки автор, але й виконавець. Неодноразово митець виступає у творчому дуеті із Наталею Сумською. Відзначився у різних сферах мистецтва: у літературі, музиці, театрі, публіцистиці, естраді. Автор дев’ятнадцяти книжок, з яких чотирнадцять — поетичні.

Твори Сергія Лазо перекладались на англійську, німецьку, польську, італійську, грузинську мови. У 2012 році його повість «Музиканти йдуть зі світу» вийшла в США (літературний додаток «Час і події», Чикаго). У жовтні 2020 року Сергій Васильович Лазо став лауреатом міжнародної премії ім. Ернеста Хемінгуея за літературний переклад віршів українською мовою”, – розповідають у музеї.

Перейти до панелі інструментів