28.03.2024
Місто Новини Оперативно

У Чорткові перевізники шантажують місцеву владу та вимагають підвищення тарифу до 12 грн

У Чорткові перевізники шантажують місцеву владу. Підприємці перешкоджають створенню мережі комунального транспорту та вимагають підвищення тарифу на перевезення до 12 грн (наразі є 6 грн). Про це у відеозверненні повідомив міський голова Володимир Шматько. Також він припускає, що сьогодні, 27 листопада маршрутки можуть не виїхати у рейси. 

“Багато років мешканці міста скаржаться на неякісний громадський транспорт: брудні автобуси, порушення ПДР водіями, відходять від графіка руху. Це створює великі незручності для містян. Погана комунікація між АТП, що надає послуги з перевезень, та міською радою вкрай погана, адже перевізники не виконують умови договору.

 

Впродовж тривалого часу ми намагалися дійти домовленостей та добитися виконання умов договору. Зокрема, усунули від роботи нелегальних перевізників, об’єднали маршрути.

Наразі одним зі шляхів вирішення цієї проблеми ми з командою бачимо створення комунального підприємства “Міські перевезення”. Придбаємо автобуси і тоді нестимемо відповідальність за перевезення.

За попередніми підрахунками для Чорткова потрібно 5 автобусів, для навколишніх сіл ще 3. Один новий автобус вартуватиме близько 2 млн грн. Їх купуватимуть у кредит.

Дізнавшись про плани міської ради, приватний перевізник вирішив нас шантажувати. А саме відмовляється від сьогодні випускати транспорт на маршрути. Прошу поставити з розумінням до цієї проблеми, яку ми разом вирішимо найближчим часом. Адже зараз монополіст вимагає підняття вартості тарифу на перевезення до 12 грн. Наразі вартість 6 грн. Я ніколи на це не погоджуся, адже ця вартість не відповідає якості послуг.

Закликає стати на один бік – міська влада та громада”, – каже Володимир Шматько.

Перейти до панелі інструментів