28.03.2024
Новини Оперативно

У Тернополі працював потужний підпільний завод з виробництва горілки

“Близько тисячі літрів спирту, майже дві тисячі пляшок з готовою лікеро-горілчаною продукцією, марки акцизного збору, етикетки, корки та інше знаряддя для виготовлення підроблених спиртних виробів більш як на 250 тисяч гривень виявили та вилучили у Тернополі оперативники управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками слідчого управління та дільничними офіцерами поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури”, – йдеться у повідомленні поліції області.

Керівник управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області повідомив, що незаконний цех працював на вулиці Поліській у Тернополі. Організатор виробництва – тернополянин, 1983 року народження.

Разом із товаришами він виготовляв алкогольну продукцію під відомими марками, але рецепт мав власний. Також мав усе обладнання, постачальників сировини.

На виробництві працювало декілька людей, у кожного з них були свої обов’язки: один постачав спирт, інший виготовляв, ще інший постачав марки акцизного податку. Також були ті, хто відповідав за реалізацію товару. Горілка постачалася у магазини Тернополя та області.

Горілку виготовляли за таким рецептом – змішували воду та спирт. А для виготовлення коньяку змішували спирт з водою, а також додавали барвники для правдоподібності..

У приміщенні була повна антисанітарія.

На товар чекає утилізація. Також встановлюються заклади, де продавали небеспечний сурогат.

За збут підробленого алкоголю чоловікам загрожує строк від 8 до 12 років.

Перейти до панелі інструментів