19.04.2024
Новини

Що було зроблено за кошти соцеконому в Кременецькому районі?

За кошти соцеконому було частково реконструйовано школи сіл Залізці та Сапанів Кременецького району. Про це повідомив народний депутат України по округу Ігор Василів у своєму Фейсбуці.

У НВК села Сапанів було замінено вікна та двері.

“Лише 1-го вересня ми були тут на святкуванні 90-річчя від дня заснування закладу і пообіцяли допомогти з ремонтом і ось вже сьогодні тут встановлено 75 нових вікон та 7 дверей. В закладі, де навчається 210 діток, тепер буде значно тепліше та комфортнішне”, – йдеться у повідомленні.

Також народний депутат повідомив, що у результаті тендеру було зекономлено 100 тисяч гривень, які підуть на закупівлю нових дверей та вікон.

А наступного року, як повідомляється, тут очікують на ремонт їдальні та харчоблоку, який буде здійснено в рамках програми “Спроможна школа для кращих результатів”.

У селі Залізці було здійнено реконструкцію даху місцевої школи. Тендер на проведення робіт провели у вересні, а уже сьодні школа має новий дах. Завершення робіт очікується 10 грудня. Наступного року планується оновлення дитячого майданчику на території школи.

Також депутат Ігор Василів обговорив з головою Кременецьої районної державної адміністрації Віталієм Кудлаком та депутатом Тернопільської обласної ради Денисом Милим необхідність реконструкції санної траси у Кременці, на якій тренуються всесвітньо відомі спортсмени із Тернопільської області.

“Траса дозволяє проводити лише літні чемпіонати, взимку наші спортсмени змушені тренуватися за кордоном і навіть в такій складній ситуації вони досягають високих результатів – наразі троє кременчан виборюють олімпійські ліцензії в цьому виді спорту”, – написав Василів.

Зараз є різні варіанти реконструкції траси, у тому числі будівництво нового об’єкту.

Раніше “Терміново” повідомляло про те, що вісім громад Тернопільщини отримали 10 млн гривень на розвиток. Це так званий депутатський соцеконом, тобто субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Ще улітку були виділені кошти на підсвітку гори Бона у Кременці. Нещодавно проєкт було реалізовано, тому серце Кременця сяє ще й уночі.

Перейти до панелі інструментів