20.04.2024
Місто Новини

У Тернополі авто забирають на арештмайданчик

У Тернополі авто, що припарковані з порушенням ПДР, забирають на арештмайданчик. Таким чином розвантажують вулиці від транспорту, що суттєво перешкоджає руху інших автомобілів та пішоходів, – повідомляють у патрульній поліції. 

“Патрульні та працівники муніципальної інспекції продовжують проводити спільні заходи, щодо розвантаження вулиць нашого міста від автомобілів, які припарковані з порушенням ПДР.
Через транспортні засоби, які суттєво перешкоджають руху автомобілів чи пішоходів, може утворитися чималий затор.

Також здійснюють й евакуацію транспортних засобів, які припарковані з порушенням встановлених правил на арештмайданчик, а за наявності водія — виносять постанову”, – зазначають у поліції та нагадують про відповідальність за неправильне паркування.

  • За порушення встановлених правил зупинки, стоянки передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу на суму 340 грн;
  • за ті ж самі порушення, якщо це створює перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу на суму 680 грн;
  • за зупинку чи стоянку транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю, передбачене адміністративне покарання у вигляді штрафу на суму від 1020 до 1700 грн.
Перейти до панелі інструментів