16.04.2024
Новини Оперативно

Двом тернополянам загрожує до десяти років в’язниці за продаж канабісу

До десяти років в’язниці із конфіскацією майна загрожує двом мешканцям Тернопільщини. Чоловікам інкримінують незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб. Конопляну плантацію розбили просто на подвір’ї. Обоє підозрюваних зараз під вартою із правом внесення застави у 90 та 45 тис грн, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільщини. 

Впродовж кількох місяців за ділками вели спостереження та документували їхні дії.

“Впродовж кількох місяців слідчі Нацполіції краю спільно із співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Тернопільської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері документували незаконну діяльність чоловіків.

Вони тривалий час біля власного будинку на присадибній ділянці в селі Чистилів вирощували, висушували та реалізовували канабіс.

Під час проведення санкціонованих обшуків у них виявили та вилучили 133 висушених кущів коноплі та 34 живих рослини. Чоловіки кажуть, що продавали товар лише знайомим.
Організаторові незаконних заробітків обрали запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 90 тисяч гривень. Перебуватиме під вартою і спільник, якщо не внесе 45 тисяч гривень застави. Обом інкримінують ч.2 ст.307 ККУ. Триває слідство”, – зазначають у поліції.

Перейти до панелі інструментів