24.04.2024
Новини Соціальні проблеми

На Тернопільщині оштрафували 100 роботодавців

З початку поточного року на Тернопільщині за допущені порушення законодавства про працю до адмінвідповідальності притягнуто майже 100 роботодавців. Серед порушень – несвоєчасна виплата зарплати, не проведення розрахунку у день звільнення та інші. Згідно із судовими рішеннями порушники сплатили штрафів на суму 160 тис грн., – повідомляють а управлінні Держпраці Тернопільщини. 

“Судове рішення прийнято за результатами розгляду матеріалів позапланового заходу державного контролю, проведеного інспекторами праці Управління Держпраці у серпні 2021 року.
У суді доведено, що роботодавець своєчасно не виплачував заробітну плату працівникам, а також – у день звільнення не провів остаточного розрахунку з 4-ма звільненими працівниками та не виплатив їм середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Рішенням суду керівника підприємства визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за частиною 1 статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що упродовж 2021 року майже 100 роботодавців притягнуто до адміністративної відповідальності за допущені порушення трудового законодавства. За частиною 1 статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення накладено на них штраф на загальну суму майже 160 тис. грн.

Перейти до панелі інструментів