20.04.2024
Корисне Новини

Поблизу Бережан з’явиться лижний спуск

У селі Комарівка, що поблизу Бережан, уже цієї зими може з’явитися новий лижний спуск. Можливо, скоро родини з дітьми та аматори зможуть тут покататися на лижах, сноубордах та санчатах. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив міський голова Бережан Ростислав Бортник.

“Минулого тижня до нас завітали провідні організатори гірсько-лижних трас в Україні експерти компанії “SNOWTEAM” Сергій Овчаров та Олексій Дума, які дали експертну оцінку схилам Бережанщини та можливим перспективам облаштування тут снігових спусків”, – написав він.

Спуск планується збудувати на горі Говда. 20 листопада тут відбулася толока для розчищення території від сухої трави, щоб сніговий покрив узимку рівномірно встелив схил.

Ще раніше на сторінці Бережанської міської ради публікувався матеріал про перспективи створення на території громади трьох гірськолижних схилів:

“1) Пагорб між вул.Шевченка та с.Посухів не придатний для розвитку масового проведення дозвілля на снігу через наближеність до труб газу високого тиску, проте садиба Зеленого туризму GreenHill Sauna має всі шанси на облаштування любительського спуску біля своєї території;
2) Пагорб с.Шибалин має чудові пологі схили. Якщо б молодь громади об”єдналась і прокосила спуск від сухої трави, то покрив снігу взимку дасть можливість облаштувати тут спуски для аматорів та родин з дітьми. Є зручний підїзд машин, близько від траси М12.
3) Урочище Рурисько теж потребує громадської толоки, якщо схил не зачистити зараз – взимку спуск буде “зі штурпаками”, проте протяжність траси, кут тіньової сторони, температура дозволяє снігу тут лежати найдовше.

Висота природніх схилів на території Бережансьої громади 350-400 м. Цього недостатньо для розвитку трас для професійних спортсментів, проте всі схили придатні для безпечний спусків та тюбах, санчатах, сноубордах”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів