29.03.2024
Новини Оперативно

У Теребовлі домашній тиран побив поліцейського

Мешканець Теребовлі, який побив поліцейського під час виконання службових обов’язків, залишиться за ґратами щонайменше на 2 місяці. Зловмисник, який знущався з рідних, не з’являвся до суду за викликом. Тож правоохоронці виконували ухвалу суду про примусовий привід до суду жителя Теребовлянської ОТГ, обвинуваченого за ст. 126-1 КК України (насильство у сім’ї). Проте порушник не поспішав виконувати ухвалу та ще ударив поліцейського,  – повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. 

“Після вручення повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 345 КК України (насильство щодо працівника правоохоронного органу) слідчий поліції за погодженням із прокурором ініціював застосування запобіжного заходу щодо особи у виді тримання під вартою.

Прокурор обґрунтував у суді його необхідність. Адже на розгляді Теребовлянського районного суду вже перебувають 3 кримінальні провадження про насильство у сім’ї, у яких обвинувачений жодного разу не з’явився за повістками”, – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголошують на небезпечності злочину щодо працівника правоохоронного органу. Адже його вчинення перешкоджає виконанню службових обов’язків працівниками поліції, підриває її авторитет. Тому виключно тримання під вартою здатне забезпечити належну процесуальну поведінку особи. За рішенням суду правопорушник проведе 2 місяці за ґратами.

Якщо провину зловмисника доведуть у суді, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Перейти до панелі інструментів