20.04.2024
Новини

Кременецькі олені стали одними з кращих у популярному фотоконкурсі

Фото сім’ї оленів, яке зробили у Національному парку “Кременецькі гори”, визнали одним  з десяти найкращих у фотоконкурсі “Вікі любить землю”. Автор світлини Володимир Бурдяк. За версією журі фото краще у Тернопільській області, – повідомляють на сайті Міжнародного конкурсу.

Конкурс є частиною міжнародного фотозмагання, що має на меті зібрати фотографії якнайбільшої кількості пам’яток природи. В Україні конкурс пройшов дев’ятий рік поспіль.

За кількістю завантажених світлин — Україна посіла друге місце серед 34 країн-учасниць. Цьогоріч 330 учасників та учасниць завантажили понад 11 тисяч фотографій об’єктів природно-заповідного фонду України. Більше світлин подали лише конкурсанти з Німеччини — понад 13 тисяч знімків.

До десятки найкращих фото України також увійшли світлини зроблені у Рівненській (Природний парк «Прип’ять-Стохід»), Херсонській (Балка Байдиха на території Станіславського заказника), Хмельницькій (Наддністрянський заказник), Запорізькій (Бердянська коса), Чернівецькій (Шишкові горби), Івано-Франківській (урочище «Аршиця»), Закарпатській (водоспад «Шипот»), Київській (урочище «Калинове») областях та місті Києві (Біла діброва).

Перейти до панелі інструментів