28.03.2024
Новини

Два села Тернопільщини увійшли в п’ятірку найкрасивіших в Україні

Два села Тернопільщини увійшли в п’ятірку найкрасивіших в Україні. Такі результати конкурсу проєкту Made in Ukraine. Білокриниця, що на Кременеччині опинилася за крок до перемоги, не вистачило лише 1 балу. Про результати та етапи конкурсу інформують на сайті проєкту.

Переможцем конкурсу «Найгарніше українське село» стало село Пасічна, Надвірнянського району, Івано-Франківської області. За загальними результатами балів від народного голосування та професійного журі саме цей населений пункт здобув перемогу серед більш ніж 200 учасників.

Відповідно с. Білокриниця, що на Кременеччині та с. Зарваниця, що у Тернопільському районі посіли 2-ге та 5-те місця. Переможець отримає 100 тисяч гривень на розвиток туристичної інфраструктури села.

Переможця обирали у три етапи.

Перший етап конкурсу: з 20 травня по 20 вересня відбувся прийом заявок від усіх бажаючих представників сіл, які хотіли розповісти Україні про свій населений пункт.

Другий етап конкурсу: з 25 вересня по 25 жовтня тривало голосування на сайті, в результаті якого 30 сіл, що набрали найбільше голосів, були внесені в short list для професійного журі. Кожне село отримало бали від 1 до 30 відповідно до кількості набраних голосів.

Третій етап конкурсу: професійне журі працювало з short list, де кожному селу виставлялася певна кількість балів. Журі оцінювало села з точки зору туристичних об’єктів, соціальної інфраструктури (готелів/зелених садиб, продукції села, закладів харчування), автентики. До складу професійного журі увійшли Юлія Савостіна, лідеркa Made in Ukraine та ідейна натхненниця проекту «Найгарніше українське село»; Олександр Крамаренко, український журналіст, головний редактор журналів «Кореспондент» та «Деньги.ua»; Марина Булацька, керівниця «Лавки Традицій»; Галина Григоренко, голова Держагентства з питань мистецтв; Мар’яна Олеськів, очільниця Державного агентства з розвитку туризму; Валерія Максіна, арт-директор проекту «Найгарніше українське село».

Переможець був обраний за сумарним результатом балів від народного голосування та професійного журі.

Перейти до панелі інструментів