25.04.2024
Новини Оперативно

У кременецькому пологовому померло немовля, справу розслідує поліція

Про смерть новонародженої племінниці правоохоронцям повідомив 22-річний кременчанин. 14 листопада у місцевому пологовому сестра заявника народила дівчинку. Маля з`явилося на світ вагою 3750 г, на 41-ому тижні вагітності. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільщини. 

За словами медиків у дитини не розкрилися легені. Що насправді стало причиною смерті немовля, з’ясовуватиме слідство.

“За попередніми даними, дівчинка родилася на 41 тижні вагітності вагою 3750 грам. Лікарі стверджують, що у немовляти не розкрилися легені. Вони більше години намагалися реанімувати новонароджену, але не змогли. Причина смерті – тяжка асфіксія при народженні. Це підтвердив і розтин, який проводив місцевий експерт.

Аби виключити підробку свідоцтва, судово-медичну експертизу робили і в іншій установі вже у ході кримінального провадження. Висновки були аналогічні.

Даний факт працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ч. 2 статті 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Триває слідство”, – йдеться у повідомленні.

 

Перейти до панелі інструментів