20.04.2024
Новини

Засудили водіїв, які вчинили самосуд на дорозі

10 листопада Заліщицький районний суд визнав винними двох чоловіків, які вчинили самосуд на дорозі. 

Як йдеться у матеріалах справи, у 2018 році троє чоловіків, керуючи автомобілем “Фольксваген Пассат”, рухалися автодорогою М-19. Біля с.Солоне назустріч їм рухався автомобіль “Фольксваген Шаран”, який нібито осліпив світлом фар.

Тому у водія “Пассату” “виник злочинний умисел на вчинення хуліганських дій, з метою реалізації якого останній, грубо порушуючи громадський порядок та виражаючи явну неповагу до суспільства, розвернув керований ним автомобіль і почав рухатися назустріч автомобілю “Фольксваген Шаран”.

Постраждалий у справі розповів, що через це він змушений з’їхати на обочину. Тоді авто розминулися. Через декілька хвилин потерпілий побачив, що за ним здійснюється переслідування. Уникаючи його, він заїхав на заправку.

Там його і зустріли розлючені молодики. Вони почали бити потерпілого, незважаючи на те, що це чоловік похилого віку, та ще й інвалід.

Потім двоє чоловіків сіли в авто і поїхали, залишивши на місці події ще одного товариша. Пізніше виявилось, що він підрізав потерпілого ножем. У суді вони пояснили факт залишення свого товариша на місці події “страхом, тому що знали про його кримінальне минуле”. У досудовому розслідуванні цей чоловік не був встановлений, тому що він був уже покійним.

Заявник у суді попросив закрити кримінальне провадження, тому що всі збитки, які були йому заподіяні, відшкодовані. Суд призначив водію та його пасажиру покарання у вигляді 5 та 3 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання. У результаті молодики отримали іспитовий строк 3 роки і 1 рік.

Перейти до панелі інструментів