29.03.2024
Новини Оперативно

У Тернополі відбувся “Кубок Світляка”

У Тернополі вкотре вшанували пам’ять бійця-добровольця полку “АЗОВ” Андрія Дрьоміна. Відбувся щорічний турнір зі стрільби з пневматичної зброї “Кубок Світляка”. Ініціатори та організатори заходу – брат Андрія Дрьоміна Володимир Петришин ГО “Сильна Галичина”, Заслужений Артист України, композитор, співак та завідувач кафедри Гуманітарного Факультету ЗУНУ Андрій Підлужний та Роман Мельник засновник Вишколу “Ветерани патріотам”, заступник начальника ДНЗ “Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою”, викладач Юридичного Факультету ЗУНУ. Про це повідомляє Юрій Кульпа. 

Вишкіл “Ветерани Патріотам” представили понад 60 стрільців з 19 команд різних силових структур, ветеранських та громадських організацій, військових з’єднань, навчальних закладів. Серед учасників курсанти ДНЗ Тернопільський професійний коледж з фізичною та військовою підготовкою.

На початку заходу відбувся брифінг, жеребкування, під час якого довели правила змагань. Хвилиною мовчання вшанували Героїв російсько-української війни.

Андрій Підлужний презентував кінокліп “Падаючи на сніг”, пам’яті загиблих військовослужбовців у російсько-українській війні.

Суддями змагань «Кубку Світляка» виступили представники Федерації високоточної стрільби України та Спортивно-стрілецький клуб “Альфа-Браво”, останні є представниками по проведенню змагань з PRS (стрільба з нестандартних положень) в Україні.

Це шості змагання від початку заснування турніру “Кубок Світляка” з 2015 року.

Після запеклої боротьби судді змагань визначили переможців, кращим стрільцям вручили грамоти, подяки, призи від спонсорів змагань.

За підсумками журі, переможцями турніру стала команда ГО «Ветерани патріотам», яка другий рік виборює кубок Світляка.  Наступними були КУТОР “ДЮСШ зимових видів спорту”, третє місце у стрільців юридичного факультету ЗУНУ.

В індивідуальному заліку перші місця посіли:

1. Віктор Гурін – Юридичний факультет ЗУНУ;
2. Кирил Левченко – ДНЗ Тернопільський військовий коледж, м.Збараж;
3. Максим Хлопецький ГО «Ветерани патріотам».

Змагання такого типу з пневматичних гвинтівок проводились вперше в Україні.

Перейти до панелі інструментів