02.05.2024
Новини Оперативно

У Тернополі попрощаються з ректором ТНТУ

Сьогодні, 13 листопада, помер ректор ТНТУ, доктор технічних наук, професор, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Петро Володимирович Ясній. Про це повідомляють у Тернопільській єпархії ПЦУ, інформацію підтверджують й представники вишу. 

У суботу, 13 листопада 2021 року, на 70-му році життя відійшов у вічність ректор Тернопільського національного технічного університету, доктор технічних наук, професор, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України Петро Володимирович Ясній.

Смерть Петра Яснія є великою втратою не тільки для університету, який Петро Володимирович довгі роки, а й для всього Тернополя, української науки, всіх, хто знав, любив, цінував і поважав спочилого.

Поділяючи з смуток з університетською родиною та близькими Петра Володимировича, підносимо молитви до Бога за упокоєння душі спочилого!

Нехай Господь прийме новопреставленого у Своє Царство, де немає ні скорботи, ні зітхання, але безкінечне життя!, – йдеться у повідомленні.

Доктор технічних наук, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, професор Петро Ясній очолив ТНТУ у 2007 році. Його професійний і життєвий шлях був присвячений науці та університету. Він назавжди залишиться прикладом розвитку й наукового зростання для майбутніх поколінь.

Під його керівництвом колективу університету вдалося виховати не одне покоління талановитих науковців і висококваліфікованих фахівців, – розповідають у ТНМУ ім. І. Я. Горбачевського.

Прощаються із Петром Яснієм сьогодні та завтра. Панахида за ректором ТНТУ відбудеться сьогодні, 14 листопада, о 17.00 у фойє головного навчального корпусу університету на вул. Руська, 56. Похорон розпочнеться 15 листопада об 11.00 у фойє головного навчального корпусу університету.

Перейти до панелі інструментів