18.04.2024
Культура Новини

У печері-музеї на Тернопільщині обіцяють показати дещо цікаве

Відкриття нових експозицій в «Печері-музеї трипільської культури Вертеба» та сайту «Музей трипільської культури печера Вертеба» анонсують у Борщівському обласному краєзнавчому музеї.

12 листопада, о 12 годині відбудеться урочиста презентація нової локації – «Гончарна майстерня трипільського майстра» та двох оновлених експозицій, створених у «Печері-музеї трипільської культури Вертеба» за підтримки Українського фонду.

Також, команда проєкту репрезентуватиме сайт «Музей трипільської культури печера Вертеба». Під час заходу учасники матимуть можливість ознайомитися зі структурою сайту, історією його створення та його функціоналом. Також, в рамках презентації буде продемонстровано фільм про реалізацію всіх етапів проєкту. Захід відбудеться в приміщенні Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею за адресою: вул. Шевченка, 9, м. Борщів.

Після завершення гостей запрошують у підземний музей трипільської культури. У печері Вертеба, за адресою: с. Більче-Золоте Чортківського району відбудеться огляд нової локації – «Гончарна майстерня трипільського майстра», а також буде презентовано дві оновлені експозиції.

Експозиційні ділянки та сайт «Музей трипільської культури печера Вертеба» створені за фінансової підтримки Українського культурного фонду в рамках проєкту «Вдосконалення і розвиток туристичного потенціалу «Печери-музею трипільської культури Вертеба».

Спікер заходів – Михайло Сохацький, керівник проєкту, археолог, багатолітній дослідник печери Вертеба та трипільських пам’яток на Тернопільщині. Урочистості організовує Борщівський обласний комунальний краєзнавчий музей за підтримки Українського культурного фонду.
Заходи відбуватимуться з дотриманням усіх карантинних норм.

Запрошують долучитися представників ЗМІ. Для цього сконтактувати з Лесею Грабик 0978267648, email: bormuseum@ukr.net.

Перейти до панелі інструментів