19.04.2024
Анонс Корисне Новини

Стартує сезон полювання на хутрових звірів: що варто знати

Полювання на хутрових звірів в польових угіддях Тернопільщини стартує з 14 листопада і триватиме до 16 січня 2022 року. Що варто знати про правила мисливцям, у які дні можна полювати та якою може бути максимальна здобич, розповідають у Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. 

Відповідно до наказів користувачів мисливських угідь незабаром розпочнеться сезон полювання.
Згідно із Законом України «Про мисливське господарства та полювання» полювання в мисливських угіддях області, за виключенням відтворювальних ділянок, територій природно-заповідного фонду та територій смарагдової мережі, де полювання заборонено, встановлено строки та порядок його здійснення.

Полювання на хутрових звірів в польових угіддях розпочинається з 14 листопада 2021 року до 16 січня 2022 року. На лисицю та хижих звірів з 6 до 27 лютого 2022 року включно, бригадам мисливців в присутності єгерської служби райорганізації УТМР.

Дні полювання:

  • на пернатих – субота, неділя повний світловий день, середа з 16 години, з 17 листопада полювання по середах заборонено.
  • на хутрових звірів – 14,21,28 листопада 2021р;
    5,12,19,26 грудня 2021р;
    2,9,16 січня 2022 р;
  • на лисицю й хижих звірів – 6,13,20,27 лютого 2022 року.

Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем — один заєць; норма відстрілу лисиці та хижих тварин не лімітується. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати:

– норців великих – 2; -гусок – 3 шт;
– качок – 5 шт.; -куликів – 10 шт.;
-лисок – 6 шт.; -голубів – 10 шт.

Полювання на хутрового звіра та пернату дичину проводиться за відстрільними картками, що видаються користувачем мисливських угідь, з вказанням у них дати та місця полювання, у межах встановленої пропускної спроможності мисливських угідь.

Добування вовка, лисиці, бродячих собак, котів, сірих ворон здійснюється за наявності у мисливця ліцензії або відстрільної картки на хутрового звіра.

Допускаються до полювання лише ті мисливці, які мають необхідні документи на право полювання, передбачені статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Щодо проведення полювання у мисливський сезон 2021 -2022 років на території мисливських угідь Філії «Мисливське господарство «СТІЖОК» ТзОВ фірми «РІО»:

Дозволене індивідуальне полювання:

■-на самця козулі (з урахуванням селекційного відбору) – з 1 серпня по 31 грудня 2021 року включно; самця оленя європейського з 1 серпня 2021 року по 31 січня 2022 року;

■-на самок козулі – з 1 жовтня по 26 грудня 2021 року.

■-самців кабана та його молодняк, здатний до смостійного існування з 01 вересня 2021 року по 31 січня 2022 року.

Колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин дозволяється з 06 листопада 2021 року по 26 грудня 2021 року.

Дні полювання: індивідуальне – всі дні тижня; колективне та облавне полювання на копитних тварин – субота та неділя.

Зайця русака та лисицю в польових та лісових мисливських угіддях можна добувати з 06 листопада 2021 року по 31 січня 2022 року. Днями полювання є субота та неділя. Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем за один день полювання — один заєць на одного мисливця. Норма відстрілу лисиці — не лімітовано.

Полювання на зайця-русака здійснюється за відстрільними картками, що видаються філією «Мисливське господарство «СТІЖОК» ТзОВ фірми «РІО» в межах встановленої пропускної спроможності мисливських угідь.

Полювання на копитних тварин можна проводити за ліцензіями відповідно до лімітів добування (відлову, відстрілу), затверджених наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 27.05.2021.

Забороняється полювання на територіях всіх об’єктів природо-заповідного фонду загальнодержавного значення, а також загально зоологічних, зоологічних і орнітологічних заказників місцевого значення, територій смарагдової мережі, де полювання заборонено відповідно до Положення про них, відтворюючих ділянок та на відстані ближче 200 метрів від будівель, де можливе перебування людей.

Допускаються до полювання лише ті мисливців, які мають державне посвідчення мисливця та щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на зброю та дозвіл на добування мисливських тварин.
Закликаємо дотримуватися закону та нагадуємо, що браконьєрство становить серйозну загрозу для багатьох видів диких тварині і є серйозною причиною втрати біорізноманіття.

Перейти до панелі інструментів