19.04.2024
Культура Новини

Рвуть мережу: у Чорткові відбувся перший кінофестиваль. Відео

У Чортківській громаді креативно підійшли до відзначення Дня працівників культури. Завдяки цьому аматорські короткометражки порвали мережу. Менше, ніж за добу деякі з них набрали по понад 2 тис переглядів. Про це розповіли у Чортківській міській раді.

Учасники конкурсу створили ремейки на популярні стрічки. Глядачі у захваті та відзначають творчий підхід та професійну гру акторів-любителів.

“У Чорткові відбувся перший кінофестиваль, за підсумками якого обрали найкращий ремейк на відому кінострічку, найкращу режисерську роботу та найкращого актора.

Заступниця міського голови Людмила Колісник спільно із управлінням культури та мистецтв придумали для закладів культури Чортківської громади оригінальне і непросте завдання.

Працівники центрів культурних послуг (Чортків, Біла, Росохач), публічної бібліотеки (якій допомагав туристично-інформаційний центр), музичної школи протягом останнього тижня пробували себе у нових ролях – режисерів, акторів, сценаристів, гримерів, костюмерів. А результатами креативної праці повинні були стати короткометражні фільми (до 12 хвилин) – ремейки на відомі кінострічки.

Гра акторів-аматорів подекуди нічим не відрізнялась від професіоналів, деякі короткометражки дивували оригінальними задумками, а зал раз-по-раз вибухав сміхом”, – йдеться у повідомленні.

Переглянути всі кінострічки можна за посиланнями:

🔹 Чортківська міська музична школа – ремейк на фільм «У джазі тільки дівчата».

🔹Центр культурних послуг імені Катерини Рубчакової Art Culture Chortkiv – ремейк на фільм «Сам удома».

🔹 Центр культурних послуг с. Біла – ремейк на фільм «Службовий роман».

🔹Центр культурних послуг с. Росохач – ремейк на фільм «Свати».

🔹 Публічна бібліотека Чортківської міської ради – ремейк на фільм «Величне століття. Роксолана».

За підсумками журі:

🔹Найкращий ремейк – Чортківська міська музична школа

🔹Найкраща режисерська робота – Центр культурних послуг імені Катерини Рубчакової Art Culture Chortkiv

🔹Найкращий актор – Петро Сава (Чортківська міська музична школа).

 

Перейти до панелі інструментів