29.03.2024
Новини

Сьогодні святкується Міжнародний день бухгалтера

Це свято відзначають уже 50 років. Без бухгалтера неможлива нормальна робота будь-якого підприємства чи підприємця.

10 листопада в світі відзначається професійне свято бухгалтерів – Міжнародний день бухгалтера. Цей день святкують в багатьох країнах світу за винятком деяких країн пострадянського простору. Зокрема, в Україні День бухгалтера святкують влітку – 16 липня.

Дата святкування була обрана через те, що саме 10 листопада 1494 року венеційський математик Луки Пачолі видав книгу “Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita” (“Все про арифметику, геометрію і пропорції”). В ній поміж іншого містився докладний опис бухгалтерських ордерів, системи щоденного зведення дебету і кредиту, обліку активів, пасивів, капіталу тощо. Завдяки цій книзі Луку Пачолі прозвали “батьком бухгалтерії”.

У Тернопільсьому обласному центрі зайнятості повідомляють, що станом на 1 листопада 2021 року для бухгалтерів актуальними були 16 вакансій із зарплатою до 11 тис. грн. Ці пропозиції роботи роботодавці подали у Тернопільський міськрайонний центр зайнятості та в Бережанську, Борщівську, Збаразьку, Заліщицьку, Кременецьку, Підволочиську і Шумську районні філії Тернопільського обласного центру зайнятості.

Перейти до панелі інструментів