29.03.2024
Новини Соціальні проблеми

“Шприци за вухом, як олівці”: тернополянка поділилась жахливим досвідом поїздки в Філадельфію

Тернополянка Вікторія Колодій нещодавно побувала у Філадельфії, США. Там, за її словами, мала відбутися зустріч її групи з Владикою Борисом Шудзяком.

“Чи поїдете ви в Кенсінгтон”, – запитали її.

“Я радісно погодилась, проводячи аналогію з Лондонським Кенсінгтоном. По моїй легковажній реакції Мар‘яна зрозуміла, що я не дуже розумію на що погоджуюсь. В кінці вечора нам пояснили, що Кенсінгтон – це район наркоманів і наркоторгівлі”, – написала жінка у Фейсбуці.

Якщо коротко, то це місце наркоманів та наркоторговців, у яких з керівництвом міста є негласна домовленість. Вона полягає в тому, щоби вони сиділи собі тихенько в окремому мікрорайоні і не пхались в місто. Тоді їх ніхто не буде чіпати. Правда, поліція чергує біля мікрорайону, але без зайвої потреби не втручається.

Те, що побачила Вікторія у Кенсінгтоні, шокувало.

“Коли ми в‘їхали в Кенсінгтон, то ніби потрапили в трешовий фільм про небезпечні райони з зомбі. Брудно, відсутність бізнесів на перших поверхах, десь церати замість скла в вікнах, навколо брудні люди з виразками на шкірі.

Асфальт вкритий шаром сміття і ковпачків від шприців. Наркомани різного віку і статі. Скручені навпіл тіла, які щойно вкололись. Зібрані групками люди – антисоціального вигляду і досить пристойні, що сидять, стоять, лежать, і як можуть спілкуються.

Де-хто носить шприци за вухом, як олівці”, – написала вона.

“Окремою групою на газоні, в туристичних наметах, живуть сім’ї наркоманів. Стоять дитячі візочки, є газові пальники для приготування їжі. Але дітей я не бачила. Я ходила між наметами і пропонувала санітарні набори”.

Перейти до панелі інструментів