29.03.2024
Новини Оперативно

Бучач: суд відпустив водія, який на смерть збив людину

Суд відпустив на волю водія BMW ХЗ, який у м. Бучач на смерть збив жінку. Про це йдеться у рішенні Бучацького районного суду.

Подія трапилася влітку 2020 року. За даними суду, водій BMW ХЗ, рухаючись із порушенням правил дорожнього руху, збив жінку. Він отриманих травм потерпіла померла на 9 день після ДТП.

“В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_1 вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаюється у вчиненому і суду пояснив, що15 липня 2020 року близько 12.00 год. він рухався автомобілем марки «BMW Х3», реєстраційний номер  НОМЕР_1  по вул.Г.Шухевича в м.Бучач Тернопільської області, пригадавши, що йому потрібно заїхати на «Нову Пошту», прийняв ліву сторону й почав розвертатися. Коли виконував маневр, здійснюючи рух заднім ходом, здійснив наїзд на ОСОБА_2 , яка в цей момент переходила дорогу. Вказав, що відразу надавав ОСОБА_2 допомогу, відвідував її у лікарні та оплачував лікування. У вчиненому кається”, – йдеться у повідомленні.

Діти померлої не мають ніяких претензій до водія, він відшкодував їм лікування матері. Тому вони просили водія не карати суворо.

У вироку суду зазначається, що водій отримав 4 роки позбавлення воді. І відразу ж суддя Тхорик І. звільнила обвинуваченого від покарання з іспитовим терміном на 2 роки. Також водій буде мати право керувати транспортним засобом.

Перейти до панелі інструментів