29.03.2024
Новини Розслідування

Замовник вбивства кременецького активіста Віталія Ващенка не буде достроково звільненим

3 липня 2020 року колегія суддів Тернопільського міськрайонного суду винесла вирок у справі вбивства кременецького активіста Віталія Ващенка. Обвинувачених у вбивстві активіста засудили на 8, 10, 13 і 13, 6 років позбавлення волі.

Та один із них, Олександр Закутний, ніяк не може з цим змиритися.

“3 листопада 2021 року колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги засудженого Олександра П. та його захисника на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 10 серпня 2021 року, якою стороні захисту відмовлено у задоволенні клопотання зарахувати Олександрові З. у строк відбування покарання термін попереднього ув’язнення з 1 грудня 2020 року по даний час”, – написали у пресслужбі суду.

Засуджений та його захисник не погоджуються з рішенням суду першої інстанції та подали апеляцію, у якій просять задовольнити клопотання адвоката.

Суд зазначає, що Олександра З. визнано винним в організації нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть громадського активіста з м. Кременця Віталія Ващенка.

Ухвалою Тернопільського апеляційного суду від 23 листопада 2020 року вирок Тернопільського міськрайонного суду залишено без змін.

Також засуджений фігурує в іншому кримінальному провадженні – за ч. 4 ст. 27 п.п. 6,11 ч. 115 КК України (підбурення до умисного вбивства з корисливих мотивів, вчинене на замовлення).

“З урахуванням наведеного, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційні скарги засудженого Олександра З. та його захисника залишила без задоволення, а ухвалу суду першої інстанції — без змін”, – підсумували у суді.

Перейти до панелі інструментів